Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Демократска странка у Нишу као (о)позиција - запошљавање на делу

rssBookmark and Share

Ниш 04.07.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Да нешто није добро у "држави Данкској", односно, да је питање деловања појединаца као опозиције из Демократске странке у Нишу под лупом, портал Јужна Србија Инфо је већ неколико пута писао. То потврђује сумња и неслагање страначких колега и ОО ДС Медијана.

Демократска странка у Нишу као (о)позиција - запошљавање на делу

На већ ранију сумњу и искреност опозиционог деловања појединих функционера из редова нишких демократа, баца смелост критике на партијско запошљавање (СНС), сама чињеница, да поједини званичници ГрО ДС-а раде као руководиоци у нишким јавним предузећима, а још већу сенку баца чињеница, да су ти исти у протекле 4 до 6 година, "запослили" своје најближе чланове породице, у том истом јавном градском сектору.

Да постоји неслагање међу нишким демократама, потврђује и најновији случај  запошљавања доскорашње чланице Главног одбора Демократске странке Милене Костадиновић у ЈП "Медиана", где демократе из Општинског одбора Медијана, изражавају сумњу, због чињенице, како кажу, "да се добро зна, како се данас долази до посла и ко то одобрава".

Саопштење ОО ДС Медијна преносимо у целости.

Општински одбор ДС Медијана се ограђује од поступка доскорашње чланице Главног одбора ДС Милене Костадиновић. Начин на који се поменута запослила изазива оправдану сумњу, пре свега код опозиционо настројених грађана Ниша, као и симпатизера и чланова Странке, јер је свима добро познато како се данас долази до радног места у јавним предузећима, односно чије одобрење је потребно за то.

Залажемо се да сваки грађанин има право да заснује радни однос иксључиво путем транспарентног јавног конкурса. 

Демантујемо сазнање из наведеног текста да је Милена Костадиновић само члан наше Странке зато што је она актуелни секретар Градског одбора ДС у Нишу.

Уколико је, у међувремену, поднела оставку на ту функцију, онда сматрамо да је то исправно. Уколико није, овим путем је позивамо да поднесе оставку на функцију секретара, будући да је то најмање што може да учини за Странку у овом тренутку.

Ограђујемо се и од изјава „анонимних демократа“, јер демократе своје ставове изражавају јавно, под пуним именом и презименом. 

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   запошљавање   Медиана ЈКП   партијско запошљавање   Општински одбор   Милена Костадиновић
@demokrate @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима