Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Demokratska stranka u Nišu kao (o)pozicija - zapošljavanje na delu

rssBookmark and Share

Niš 04.07.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Da nešto nije dobro u "državi Dankskoj", odnosno, da je pitanje delovanja pojedinaca kao opozicije iz Demokratske stranke u Nišu pod lupom, portal Južna Srbija Info je već nekoliko puta pisao. To potvrđuje sumnja i neslaganje stranačkih kolega i OO DS Medijana.

Demokratska stranka u Nišu kao (o)pozicija - zapošljavanje na delu

Na već raniju sumnju i iskrenost opozicionog delovanja pojedinih funkcionera iz redova niških demokrata, baca smelost kritike na partijsko zapošljavanje (SNS), sama činjenica, da pojedini zvaničnici GrO DS-a rade kao rukovodioci u niškim javnim preduzećima, a još veću senku baca činjenica, da su ti isti u protekle 4 do 6 godina, "zaposlili" svoje najbliže članove porodice, u tom istom javnom gradskom sektoru.

Da postoji neslaganje među niškim demokratama, potvrđuje i najnoviji slučaj  zapošljavanja doskorašnje članice Glavnog odbora Demokratske stranke Milene Kostadinović u JP "Mediana", gde demokrate iz Opštinskog odbora Medijana, izražavaju sumnju, zbog činjenice, kako kažu, "da se dobro zna, kako se danas dolazi do posla i ko to odobrava".

Saopštenje OO DS Medijna prenosimo u celosti.

Opštinski odbor DS Medijana se ograđuje od postupka doskorašnje članice Glavnog odbora DS Milene Kostadinović. Način na koji se pomenuta zaposlila izaziva opravdanu sumnju, pre svega kod opoziciono nastrojenih građana Niša, kao i simpatizera i članova Stranke, jer je svima dobro poznato kako se danas dolazi do radnog mesta u javnim preduzećima, odnosno čije odobrenje je potrebno za to.

Zalažemo se da svaki građanin ima pravo da zasnuje radni odnos iksljučivo putem transparentnog javnog konkursa. 

Demantujemo saznanje iz navedenog teksta da je Milena Kostadinović samo član naše Stranke zato što je ona aktuelni sekretar Gradskog odbora DS u Nišu.

Ukoliko je, u međuvremenu, podnela ostavku na tu funkciju, onda smatramo da je to ispravno. Ukoliko nije, ovim putem je pozivamo da podnese ostavku na funkciju sekretara, budući da je to najmanje što može da učini za Stranku u ovom trenutku.

Ograđujemo se i od izjava „anonimnih demokrata“, jer demokrate svoje stavove izražavaju javno, pod punim imenom i prezimenom. 


#   Niš   DS   zapošljavanje   Mediana JKP   partijsko zapošljavanje   Opštinski odbor   Milena Kostadinović
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima