Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дисциплински поступак против директора у Нишу

rssBookmark and Share

13.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Демократска странка у Нишу покренула дисциплински поступак против појединих директора јавних предузећа из те странке због неконтролисаног запошљавања нових радника.

Дисциплински поступак против директора у Нишу

Портпарол Градског одбора Демократске странке у Нишу Драгана Стојановић Крстић рекла је да је покренут дисциплински поступак против појединих директора јавних предузећа из те странке који су неконтролисаним запошљавањем нових радника после избора нарушили углед ДС.

Председник Градског одбора ДС Милош Симоновић дао је налог за покретање дисциплинског поступка против тих директора и тај захтев је упућен органима странке у општинским одборима", казала је Стојановић Крстић на конференцији за новинаре.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић рекао је да је у јавним предузећима и установама после избора запослено више од 200 нових радника и да је углавном реч о оним предузећима на чијем челу су кадрови Демократске странке.

Перишић је напоменуо да "енормно страначко запошљавање у јавним предузећима и установама које прераста у породично, до сада није било познато на нишкој политичкој сцени".

Имена директора против којих је покренут поступак нису помињана, али је јавност ових дана коментарисала то што је у Градској топлани, која бележи губитак у пословању, директорка Горица Митић у радни однос примила свог сина и још једну особу која је у сродству са њеним најближим сарадником у руководству предузећа, преноси Танјуг.

Из Градске топлане стигао је одговор да је пријем обављен у складу са законом и важећом систематизацијом и да је реч о непопуњеним радним местима, као и да се са пријемом сагласио Управни одбор.

У јавности се помињу још два предузећа као драстични примери запошљавања, Паркинг сервис на чијем челу је Драган Вучковић и "Наисус" на чијем челу је Александар Митић, преноси Танјуг.


#   ДС   Милош Симоновић   Градска топлана ЈКП   Зоран Перишић   Паркинг сервис   Драгана Стојановић Крстић   Горица Митић   дисциплински поступак   Наиссус ЈКП   Управни одбор
@demokrate @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима