Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Disciplinski postupak protiv direktora u Nišu

rssBookmark and Share

13.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Demokratska stranka u Nišu pokrenula disciplinski postupak protiv pojedinih direktora javnih preduzeća iz te stranke zbog nekontrolisanog zapošljavanja novih radnika.

Disciplinski postupak protiv direktora u Nišu

Portparol Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Dragana Stojanović Krstić rekla je da je pokrenut disciplinski postupak protiv pojedinih direktora javnih preduzeća iz te stranke koji su nekontrolisanim zapošljavanjem novih radnika posle izbora narušili ugled DS.

Predsednik Gradskog odbora DS Miloš Simonović dao je nalog za pokretanje disciplinskog postupka protiv tih direktora i taj zahtev je upućen organima stranke u opštinskim odborima", kazala je Stojanović Krstić na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da je u javnim preduzećima i ustanovama posle izbora zaposleno više od 200 novih radnika i da je uglavnom reč o onim preduzećima na čijem čelu su kadrovi Demokratske stranke.

Perišić je napomenuo da "enormno stranačko zapošljavanje u javnim preduzećima i ustanovama koje prerasta u porodično, do sada nije bilo poznato na niškoj političkoj sceni".

Imena direktora protiv kojih je pokrenut postupak nisu pominjana, ali je javnost ovih dana komentarisala to što je u Gradskoj toplani, koja beleži gubitak u poslovanju, direktorka Gorica Mitić u radni odnos primila svog sina i još jednu osobu koja je u srodstvu sa njenim najbližim saradnikom u rukovodstvu preduzeća, prenosi Tanjug.

Iz Gradske toplane stigao je odgovor da je prijem obavljen u skladu sa zakonom i važećom sistematizacijom i da je reč o nepopunjenim radnim mestima, kao i da se sa prijemom saglasio Upravni odbor.

U javnosti se pominju još dva preduzeća kao drastični primeri zapošljavanja, Parking servis na čijem čelu je Dragan Vučković i "Naisus" na čijem čelu je Aleksandar Mitić, prenosi Tanjug.

Komentara: 0


#   DS   Miloš Simonović   Gradska toplana JKP   Zoran Perišić   Parking servis   Dragana Stojanović Krstić   Gorica Mitić   disciplinski postupak   Naissus JKP   Upravni odbor
@demokrate @ProfdrPerisic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima