Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СПС и УРС за строгу контролу запошљавања

rssBookmark and Share

14.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Челници Социјалистичке партије Србије и Уједињених региона у Нишу рекли су данас да се залажу за строгу контролу запошљавања у јавним предузећима и установама и спремни су да предузму дисциплинске мере против руководећих људи из својих странака уколико буду учествовали у неконтролисаном пријему нових радника.

СПС и УРС за строгу контролу запошљавања

Председник Окружног одбора СПС у Нишу Игор Новаковић, коментаришући страначко и породично запошљавање у јавним предузећима у којој су директори из Демократске странке, рекао је да владајућа већина (СНС, СПС-ПУПС-ЈС, УРС) "није хтела смене директора преко ноћи", али су зато они искористили период после избора које су изгубили да "удоме своје кадрове и своје сроднике".

"Невиђена је дрскост да директорка Градске топлене прими свог сина и да се неконтролисано запошљава у другим предузећима чиме се директно угрожава градски будзет", казао је Новаковић.

Он је, коментаришући информације да је било неконтролисаног запошљавања у ЈП "Горица" где је директор из редова социјалиста, рекао да се залаже за предузимање дисциплинских мера против свих директора без обзира да ли су из ове или оне партије, владајуће већине или опозиције ако се потврди тачност таквих информација.

"ДС нас прозива због сукоба интереса, а сукоба нема. Значи понестало им је тема, а на другој страни њихови директори угрожавају функционисање града. Испада да је одмах после избора требало да их сменимо да би спасили град," навео је Новаковић уз напомену да чврсто верује да су "смене преко ноћи" превазиђене методе.

Председник УРС-а у Нишу Бранислав Јовановић рекао је да су у ДС закаснили са дисциплинским мерама против директора који су неконтролисано примали нове раднике, јер њихови кадрови то раде још од почетка године, а не само после избора.

"Ми нисмо у тој причи и наши директори то нису радили. Прозивају нас због ЈП 'Медијана' а тамо је запослено око 20 хигијеничара на одређено време". Наш партијска књиживца, како је рекао, није услов за посао.

"На време смо упозорили наше директоре да се 'не играју ватром' и да могу да запошљавају само када постоје упражњена места, ако је неко напустио предузеће или је отишао у пензију", додао је Јовановић уз спремност да се у случају другачијег понашања директора УРС-а одмах предузимају дисциплинске мере у странци.

Председник УО Градске топлане, Драгомир Илић, рекао је новинарима, поводом информације да је директорка Горица Митић запослила свог сина у том предузећу, да тај орган није дао сагласност на последња два предлога измене систематизације.

Измена систематизације последњи пут покушана је пре месец дана и сагласност није дата, па су нетачне тврдње да се са пријемом нових радника сагласио УО тог предузећа.

Портпарол Градског одбора Демократске странке у Нишу Драгана Стојановић Крстић рекла је јуче да је покренут дисциплински поступак против појединих директора јавних предузећа из те странке који су неконтролисаним запошљавањем нових радника после избора нарушили углед ДС.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић рекао је средином ове седмице да је у јавним предузећима и установама после избора запослено више од 200 нових радника и да је углавном реч о оним предузећима на чијем челу су кадрови ДС.

Перишић је рекао да "енормно страначко запошљавање у јавним предузећима и установама које прераста и у породично, до сада није било познто на нишкој политичкој сцени".


#   СПС   УРС   Зоран Перишић   Игор Новаковић   Драгана Стојановић Крстић   Бранислав Јовановић   Драгомир Илић   Горица Митић   дисциплински поступак
@socijalisti @regionisrbije @ProfdrPerisic @redinmind @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима