Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Драган Николић из Врања рекордер у прелетању

rssBookmark and Share

Врање 14.07.2013. Autor: Tamara Spaić |

Мењао странке пратећи Томислава Николића

Драган Николић, адвокат познат по одбрани врањанских криминалаца, посланик и шеф СНС у Врању, прошетао се кроз седам странака на политичкој десници увек на истакнутим местима.Он каже да је стално само пратио Томислава Николића, председника Србије.

Драган Николић из Врања рекордер у прелетању

Један од рекордера у промени страначких боја покушава да сакрије политичко прелетање, иако је увек био на функционерским положајима, па је то тешко сакрити. У петак око 16 сати омели смо га у како је рекао, „формирању лозице“ у селу и на питање да ли памти у колико је странака био члан и које је функције обављао, Николић је без речи прекинуо везу. После ургирања из страначке централе наставили смо разговор.

- Ваша питања су неозбиљна, али ако хоћете да знате, у политици сам од 1990. заједно с Томиславом Николићем. Увек смо се некако пратили. Док је он био потпредседник Народне радикалне странке Вељка Губерине, ја сам био извршни секретар. После смо прешли у СРС, а кад сам чуо да је формирао СНС, контактирао сам с њим и намлатили смо све на изборима - рекао нам је главни напредњак у Пчињском округу.

Али питали смо, били сте на листи СПО, па са Велимиром Илићем у Новој Србији, па са Марјаном Ристичевићем (Сељачка странка) и Бориславом Пелевићем (Странка српског јединства)...

- Нисам, а чак ни у ХДЗ-у нисам никад био. Питајте и Вељу и Ристичевића и Пелевића - рекао је Николић тако убедљиво као да је истина.

Није тешко проверити да је у новембру 2006. Николић изабран за председника Пчињског одбора Нове Србије, када је та странка била на власти, и да је оставку поднео 2009, мало пре него што ће ући у СНС. Марјан Ристичевић је за „Блиц“ рекао да Николић заиста није био формални члан Сељачке странке, али је на изборима 2004. наступио на листи „За народно јединство“, коју су водили он и Пелевић.

На листи најмоћнијих

Николић се ове године нашао на другом месту најмоћнијих Врањанаца, одмах иза градоначелника Зорана Антића и испред Драгана Томића, председника “Симпа”, на листи коју су направиле новине “Врањске”. У биографији су навели да важи за једног од најбогатијих политичара, политичку каријеру почео је као оснивач НРС, затим је био у СПО, па функционер СРС, кокетирао са Народном сељачком странком, након тога је био функционер НС и од 2010. функционер СНС.


#   Врање   СНС   Томислав Николић   Борислав Пелевић   Драган Николић   ССЈ
@sns_srbija @predsednikrs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима