Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Још један посланик напредњака са југа Србије

rssBookmark and Share

Врање 07.10.2014. Данас

После адвоката Драгана Николића из Врања, Српска напредна странка (СНС) у Скупштини Србије има још једног посланика са југа Србије. То је Горан Младеновић, актуелни председник Општине Владичин Хан, који је на нову функцију изабран у петак, а након преласка неколико посланика напредњака на друге функције.

Још један посланик напредњака са југа Србије

Младеновић је на последњим изборима био на 170. месту листе кандидата за народног посланика.

- За мене је избор за народног посланика велика част и признање странке којој припадам. Надам се да ћу са нове позиције моћи да помогнем житељима моје општине у пројектима побољшања социјално економске ситуације које смо започели. Мој задатак ће бити и подршка напорима извршне власти да побољша целокупну економску ситуацију у региону југа Србије - рекао је за Данас Младеновић.

У складу са актуелним словом закона након избора на функцију народног посланика Горан Младеновић неће убудуће моћи да обавља функцију председника Општине Владичин Хан па се очекује да ће га на том месту наследити неко из Општинског одбора СНС у овом месту. У локалној власти Младеновић би могао да обавља функцију председника локалног парламента, као што то чини Новица Тончев из Сурдулице, који је и посланик социјалиста у републичком парламенту. Младеновић је навео да би „оставку на место председника општине поднео и да није у сукобу интереса по законској регулативи, будући да су дупле функције у сукобу са препоруком коју је дао председник СНС“.

Младеновић је добио прилику да обавља дужност посланика пошто су, на захтев премијера и председника СНС Александра Вучића, чланови СНС који су имали дупле функције морали да се одрекну посланичких мандата.

Владичин Хан је друга општина у Пчињском округу која ће променити председника због избора за посланика.

То је већ учинио Новица Тончев из Социјалистичке партије Србије (СПС), који је такође постао посланик, те је морао да поднесе оставку на место председника општине Сурдулица.

Рачунајући и Горана Младеновића, број посланика из Пчињског округа у Скупштини Србије повећао се на шест.

Навише посланика из Пчињског округа има СНС и то из општина Врање, Бујановац и Владичин Хан, затим Партија за демократско деловање (ПДД) Ризе Хаљимија, која има два посланика - из Прешева и Бујановца, и СПС која има једног посланика из општине Сурдулица.


#   Врање   Бујановац   СНС   Владичин Хан   Горан Младеновић   Новица Тончев   посланик   Драган Николић   дупле функције   Партија за демократско деловање
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима