Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: Да се повуку тачке дневног реда седнице СГ које се односе на отуђење нишког аеродрома

rssBookmark and Share

Ниш 05.04.2018. Јужна Србија Инфо

Одборничка група Демократске странке доставиће захтев Скупштини Града Ниша да се са дневног реда 24. Седнице, заказане за уторак, 10. април 2018. године, повуку тачке које се односе на отуђење нишког аеродрома.

ДС Ниш: Да се повуку тачке дневног реда седнице СГ које се односе на отуђење нишког аеродрома

Демократска странка сматра да пренос удела и управљачких права није ништа друго него отимање нишког аеродрома. 

Захтевамо од градске власти да од овог предлога одустане, а одборнике у Скупштини града да се сете положене заклетве, да ће часно и непристрасно вршити дужност одборника, руководећи се интересима грађана. Интерес грађана свакако не може бити отуђење (поклањање) аеродрома, коју градска власт планира. 

Уколико власт одлучи да се о наведеној тачки ипак расправља и да се одборници о томе изјашњавају, захтеваћемо да гласање буде јавно, прозивком. Па да видимо, јавно, без икаквих тајни, ко су ти одборници који гласају против интереса грађана и града. 

Покренућемо иницијативу да се одборницима Скупштине Града Ниша доставе на увид Уговор из 2010 године али и Анекс уговора из 2016. о којима власт говори предходних дана, а све како би се спречила даља манипулација грађана Ниша.

Протести који се одржавају у граду су оправдани, јер је то вид незадовољства грађана због отимања аеродрома, која је једина светла тачка у овом граду.

Срамна одлука о Аеродрому, коју је градско веће усвојило дан након препоруке Министарства је не само омаловажавање грађана од стране власти, већ и омаловажавање градске власти од стране државе. Колики то ауторитет има градска власт када није могла да се супротстави оваквом отимању? С друге стране, ми разумемо незадовољство грађана, јер питање аеродрома није само питање града, већ и грађана који користе летове из Ниша. Нишки аеродром је исто тако и регионални аеродром и знамо добро да су летови из Ниша атрактивни за све земље у окружењу. Демократска странка подржава овакве протесте и учествоваће на њима док год се они буду одржавали.

Уколико Градска власт не прихвати наше захтеве да се са дневног реда Скупштине Града повуку тачке дневног реда које се односе на отуђење нишког аеродрома, и одборници већине ипак усвоје споран предлог Градског већа, Демократска странка ће одмах након седнице Скупштине Града Ниша иницирати састанак са свим релевантим опозиционим политичким странкама, удружењима, синдикатима, групама грађана, појединцима и укључити их у покретање референдума по питању нишког аеродрома. О референдуму ће се питати грађани итекако! Референдум је последња реч коју грађани дају. Референдумом ћемо поништити Одлуку Скупштине Града Ниша о отуђењу нишког аеродрома.

Аеродром је ствар грађана, а не политичке воље министра или градоначелника. 

 


#   Ниш   ДС   Градско веће   Влада Републике Србије   аеродром   одборници   Скупштина града Ниша   градска власт
@demokrate @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима