Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишке демократе о разлозима напуштања седнице

rssBookmark and Share

Ниш 19.03.2019. Јужна Србија Инфо

Након данашњег напуштања седнице Скупштине града Ниша одборника опозиционих странака, ГрО Демократске странке издао је саопштење.

Нишке демократе о разлозима напуштања седнице

Саопштење преносимо у целости.

Одборници Демократске странке, односно опозиције бојкотују данашњи рад седнице Скупштине града зато што и локална и републичка власт потпуно игноришу захтеве незадовољних грађана Ниша, који се неколико месеци окупљају на трговима у Нишу, Београду као и у преко 90 градова и општина у Србији. 

Више смо него сигурни да су захтеви грађана засновани на реалним проблемима, на које смо упозоравали пре више од годину дана. 

Одборничке групе Демократске странке, Нишке иницијативе и Ниш мој град поднеле су захтев за проширење дневног реда са 5 тачака, који представљају захтеве грађана: 

- Захтев за стварање законских предуслова и формирања регионалног јавног информативног сервиса у Нишу, 

- Захтев за обезбеђење свих пружних прелаза исправним рампама и адекватном светлосном сигнализацијом, 

- Расветљавање свих случајева паљења аутомобила у Нишу, 

- Захтев за враћање Аеродрома Константин Велики Ниш, Електродистрибуције и Регионалне привредне коморе Ниш, 

- Захтев за смањење неоправдано увећаних рачуна за грејање. 

Упозоравали смо и били против поклањања Нишког Аеродрома. Упозоравали смо да Нишки Аеродром не треба поклањати Републици јер ће почети слабије да ради. И били смо у праву. Све је мање путника који лете са нишког аеродрома. Школе које су старе 140 година, замало да их угасе. Да се народ није побунио, и то би се догодило. Очигледно да овој власти ништа није свето. Одборничка група Демократске странке предложила је амандмане на Предлог одлуке о изменама и допунама Статута Града Ниша. Ниједан од амандмана није прихваћен, што такође говори о односу који власт има према опозицији у Нишу. 

Избори ће бити колико сутра. Видите у каквом се стању налази држава. Хапсе се ђаци у Београду! Да ли треба да чекамо да и у Нишу почне хапшење ђака? Наш град не функционише. Погледајте у каквом се стању налази град. Извршна, законодавна и судска  власт нису независни, иако су стубови овог друштва. Аутократска власт покушава да све сегменте друштва стави под своје. У таквом амбијенту Скупштина града Ниша не може да функционише нормално.  

Зато смо ми одборници Демократске странке, као и одборници комплетне опозиције напустили данашњу седницу Скупштине Града, бојкотовали рад парламента тако што смо о тачкама дневног реда разговарали у холу испред сале Скупштине са новинарима.


#   Ниш   ДС   аеродром   седница   Миодраг Станковић   Скупштина града Ниша   Скупштина града   Ниш мој град
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима