Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niške demokrate o razlozima napuštanja sednice

rssBookmark and Share

Niš 19.03.2019. Južna Srbija Info

Nakon današnjeg napuštanja sednice Skupštine grada Niša odbornika opozicionih stranaka, GrO Demokratske stranke izdao je saopštenje.

Niške demokrate o razlozima napuštanja sednice

Saopštenje prenosimo u celosti.

Odbornici Demokratske stranke, odnosno opozicije bojkotuju današnji rad sednice Skupštine grada zato što i lokalna i republička vlast potpuno ignorišu zahteve nezadovoljnih građana Niša, koji se nekoliko meseci okupljaju na trgovima u Nišu, Beogradu kao i u preko 90 gradova i opština u Srbiji. 

Više smo nego sigurni da su zahtevi građana zasnovani na realnim problemima, na koje smo upozoravali pre više od godinu dana. 

Odborničke grupe Demokratske stranke, Niške inicijative i Niš moj grad podnele su zahtev za proširenje dnevnog reda sa 5 tačaka, koji predstavljaju zahteve građana: 

- Zahtev za stvaranje zakonskih preduslova i formiranja regionalnog javnog informativnog servisa u Nišu, 

- Zahtev za obezbeđenje svih pružnih prelaza ispravnim rampama i adekvatnom svetlosnom signalizacijom, 

- Rasvetljavanje svih slučajeva paljenja automobila u Nišu, 

- Zahtev za vraćanje Aerodroma Konstantin Veliki Niš, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore Niš, 

- Zahtev za smanjenje neopravdano uvećanih računa za grejanje. 

Upozoravali smo i bili protiv poklanjanja Niškog Aerodroma. Upozoravali smo da Niški Aerodrom ne treba poklanjati Republici jer će početi slabije da radi. I bili smo u pravu. Sve je manje putnika koji lete sa niškog aerodroma. Škole koje su stare 140 godina, zamalo da ih ugase. Da se narod nije pobunio, i to bi se dogodilo. Očigledno da ovoj vlasti ništa nije sveto. Odbornička grupa Demokratske stranke predložila je amandmane na Predlog odluke o izmenama i dopunama Statuta Grada Niša. Nijedan od amandmana nije prihvaćen, što takođe govori o odnosu koji vlast ima prema opoziciji u Nišu. 

Izbori će biti koliko sutra. Vidite u kakvom se stanju nalazi država. Hapse se đaci u Beogradu! Da li treba da čekamo da i u Nišu počne hapšenje đaka? Naš grad ne funkcioniše. Pogledajte u kakvom se stanju nalazi grad. Izvršna, zakonodavna i sudska  vlast nisu nezavisni, iako su stubovi ovog društva. Autokratska vlast pokušava da sve segmente društva stavi pod svoje. U takvom ambijentu Skupština grada Niša ne može da funkcioniše normalno.  

Zato smo mi odbornici Demokratske stranke, kao i odbornici kompletne opozicije napustili današnju sednicu Skupštine Grada, bojkotovali rad parlamenta tako što smo o tačkama dnevnog reda razgovarali u holu ispred sale Skupštine sa novinarima.

Komentara: 0


#   Niš   DS   aerodrom   sednica   Miodrag Stanković   Skupština grada Niša   Skupština grada   Niš moj grad
@demokrate @Mikica_S @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima