Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишке демократе опомињу градску власт због незаказивања седнице СГ

rssBookmark and Share

Ниш 07.06.2018. Јужна Србија Инфо

-Већ више од 70 дана се седница Скупштине Града не заказује. Одлуке Градског већа које треба да прођу скупштинску процедуру се не доносе и не реализују, речено је данас на конференцији за новинаре у ГрО ДС-а у Нишу.

Нишке демократе опомињу градску власт због незаказивања седнице СГ

Саопштење преносимо у целости...

Актуелној СНС власти као да је мало што жели да поклони аеродром Београду, већ да би доказала своју оданост некима у Београду, изгледа да жели да и цео Ниш поклони Београду.

Наиме, уколико до 21. јуна се не одржи седница Скупштине града Ниша, створиће се услови за примену чланова 85. и 86. Закона о локалној самоуправи, односно Влада ће поставити привремени орган због неодржавања седнице Скупштине града у року од 3 месеца. 

Осим што ће се увести привремена управа и распустити Скупштина града Ниша, што је добро за грађане Ниша јер ће из власти отићи они који у преотеклом периоду нису ништа учинили за Ниш, то ће у ствари значити да актуелна власт нема подршку за поклањање аеродрома Београду ни у сопственим редовима, те из тог разлога и не смеју да закажу седницу скупштине града.

Али, истовремено, то ће значити и да ће се Нишом управљати из Београда, да је за нас буџетска година завршена, да ће се зауставити све инвестиције, да ће се зауставити исплата накнада из буџета, да ће јавна предузећа остати без средстава за инвестиције. Е онда ћемо имати прилике да на делу видимо шта значи када се ресурсима Ниша управља из Београда. Онда ћемо видети како ће Влада Србије управљати нишким аеродромом и свим другим јавним установама и институцијама. Онда ће у ионако разореном Нишу, опустошеном током власти СНС, постати још теже да се живи, ако се уопште и може теже живети него сада.

Нишлије и нишка привреда су мање штете претрпели у ратовима и НАТО бомбардовању него током неспособне градске власти. Шта грађани о томе мисле већ ће рећи на наредним изборима.

Но, без обзира на све, ДС ипак жели да и то мало инвестиционих пројеката које реализују јавна предузећа не буду заустављени, не желимо да живот у Нишу стане, већ под хитно позивамо актуелну власт да одустане од поклањања аеродрома и Ниша Београду, да се одржи седница Скупштине града и избегне увођење привремене управе, јер ће тиме град бити потпуно мртав. Додуше, једина добра ствар ће бити спровођење нових избора, након којих ће СНС у Нишу отићи у политичку историју!


#   Ниш   ДС   јавна предузећа   аеродром   седница   Миодраг Станковић   Скупштина града Ниша   Скупштина града
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима