Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: Град се само задужује и дугује све више

rssBookmark and Share

Ниш 04.02.2016. Јужна Србија Инфо

Досад се градска СНС власт крила иза лажи да је за "све крива претходна власт".
Ових дана је коначно свима постало јасно да је за све проблеме управо крива неспособна СНС власт, кажу из Градског одбора Демократске странке у Нишу.

ДС Ниш
ДС Ниш

Уместо да ради на инфрастуктурним пројектима и ствара услове за нове инвестиције, за отварање нових радних места и запошљавање нових људи, градска власт се задужује за текућу ликвидност и исплату обавеза које настају управо због нестручне и неспособне власти.

Од како су дошли на власт, само узимају кредите и задужују грађанке и грађане Ниша.

Градска власт, предвођена СНС у Нишу је 2013. године већ узела кредит за текућу ликвидност у износу од 340 милиона динара, почетком 2014. године је узела још 335 милиона динара и ево сада, почетком 2016. године задужује град Ниш за још 300 милиона динара. Почетком 2015 године је узет и кредит од 2 милијарде динара.

Резултат рада градске власти у Нишу за предходне 4 године је раван нули, која узимањем кредита, задуживањем свих нишлијки  и  нишлија покушава да сакрије наспособност својих функционера. 

Никада у историји Ниша се не памти да је нека власт оволико задужила грађане Ниша. Сви кредити за време власти ДС и њених коалиционих партнера су подизани да би се унапредила инфраструктура, да би се изградило нешто што ће омогућити да се средства некако врате. У овом тренутку се узима кредит да би се деблокирао град и та средства ће бити потрошена за исплату текућих трошкова у основним школама које су блокиране неодговорном политиком у области јавних финансија од стране градског руководства и поставља се оправдано питање а одакле ће се та средства вратити? 

Град тренутно дугује школама више од узетог кредита. Град школама у Нишу и околним селима дугује укупно између 400 и 600 милиона динара. Часови информатике без интернета, писмене вежбе на два листа из свеске уз диктирање, а не штампање задатака, хладни радијатори и недостатак сапуна, па чак и креде, проблеми су већине нишких школа. Да ли то брине неког у градској власти?! 

Буџет града се поред републичких трансфера пуни и од доприноса и пореза на зараде запослених. 

Ако знамо да се у Нишу није отворило ни једно радно место, ако знамо да се свакодневно људи отпуштају, па одакле ће се пронаћи средства да се кредити врате? Ако знамо да је све мање запослених, одакле ће се буџет пунити? Ко ће враћати кредите? 

Демократска странка позива руководсво града да престане са задуживањем грађанки и грађана Ниша и да коначно почне да ствара услове за отварање нових радних места као би људи могли да се запосле и да почну да примају плате, да могу да живе. 

Оваквим задуживањем градског буџета врло брзо ће се довести у питање и исплата социјалних давања, угрозиће се и пословање фирми које су обављале одређене послове за град Ниш те ће и оне морати да отпуштају људе, град Ниш ће морати да прогласи банкрот.

Уверени смо да ће наши суграђани знати да казне овакво неспособно руководство на следећим локалним изборима, јер Ниш заслужује боље.

На конференцији је говорио Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу.


#   Ниш   ДС   СНС   буџет   кредити   Миодраг Станковић   градска власт   задуживање   радно место
@demokrate @sns_srbija @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима