Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС тражи ванредну седницу СГ, Народна странка укључење Управе за борбу против криминала због паљења аутомобила нишких функционера

rssBookmark and Share

Ниш 20.11.2017. Јужна Србија Инфо

Политичке странке у Нишу бурно су реаговале поводом паљења аутомобила директора Тржнице, само три дана пошто је запаљено возило заменика градоначлника Ниша.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Саопштење ДС поводом паљеља аутомобила директора ЈКП "Тржница"

Градски одбор ДС у Нишу, још једном најоштрије осуђује вандалски чин паљења аутомобила, у овом случају директора ЈКП "Тржница" у Нишу и позива надлежне органе да што пре приступе откривању починилаца овог недела, а надлежне судске органе, да након откривања и процесуирања починилаца, максималном казном казне оне који су то недело учинили. 

Угрожавање безбедности и имовине грађана Ниша, без обзира на њихову припадност политичким странкама, као и позицијама у јавном сектору, мора под  хитно да се заустави. Од некада модерног, развијеног и мирног центра југоисточне Србије, Ниш је за 6 година постао најнебезбедниј град у Србији, у коме је учестало паљење аутомобили јавних функционера, а сутра ко зна... Ничија имовина а посебно живот  не сме да буде угрожен. Политичке несугласице треба да се решавају на страначким органима а не на улици паљењем аутомобила. 

На основу члана 72. Пословника о раду Скупштине града Ниша, захтевамо да председник Скупштине Града хитно сазове седницу Скупштине Града, на којој би се расправљало о начинима спречавања угрожавања безбедности људи и имовине у Нишу као и  о одговорности за овакво стање, као да и седници присуствују представници МУП-а Србије, ПУ у Нишу, који би пружили адекватне информације.

Надлежни државни органи и органи локалне самоуправе морају да учине све што је Законом прописано и што је у њиховој надлежности како би се овај «рат на улицама» што пре зауставио. 

Поново позивамо владајућу странку, која је најодговорнија, између осталог и за безбедност у Граду, да под хитно предузме активности на смањењу политичке тензије, јер безбедност грађана и безбедност њихове имовине нико не сме да угрожава.

Саопштење Народне странке поводом паљеља аутомобила директора ЈКП "Тржница"

Након другог паљења аутомобила градских функционера СНС повезаних са недавно окончаним избором директора нишких Јавних комуналних предузећа, јасно је да се бруталан унутарстраначки обрачун у редовима владајуће странке прелио на нишке улице. Будући да насиље зараћених фракција СНС на улицама Ниша поприма размере правог мафијашког обрачуна, Народна странка у Нишу захтева од Начелника нишке полиције да се обрати јавности и одговори на питања која занимају све грађане Ниша: шта се чини на решавању овог случаја и да ли постоје осумњичени и приведени због ових чинова беспризорног насиља.

Пошто је сада већ јасно да није реч о изолованим нападима, већ о обрачуну организованих криминалних група који у опасност доводе животе и имовину грађана, Народна странка пита државне органе да ли ће у санирање обрачуна између фракција владајуће странке у Нишу бити укључена и Управа за борбу против организованог криминала.


#   Ниш   Горан Ђорђевић   ДС   аутомобили   Милош Банђур   паљење   Тржница ЈП   Градски одбор   Народна странка
@demokrate @Milos_Bandjur @StrankaNarodna @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима