Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS traži vanrednu sednicu SG, Narodna stranka uključenje Uprave za borbu protiv kriminala zbog paljenja automobila niških funkcionera

rssBookmark and Share

Niš 20.11.2017. Južna Srbija Info

Političke stranke u Nišu burno su reagovale povodom paljenja automobila direktora Tržnice, samo tri dana pošto je zapaljeno vozilo zamenika gradonačlnika Niša.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Saopštenje DS povodom paljelja automobila direktora JKP "Tržnica"

Gradski odbor DS u Nišu, još jednom najoštrije osuđuje vandalski čin paljenja automobila, u ovom slučaju direktora JKP "Tržnica" u Nišu i poziva nadležne organe da što pre pristupe otkrivanju počinilaca ovog nedela, a nadležne sudske organe, da nakon otkrivanja i procesuiranja počinilaca, maksimalnom kaznom kazne one koji su to nedelo učinili. 

Ugrožavanje bezbednosti i imovine građana Niša, bez obzira na njihovu pripadnost političkim strankama, kao i pozicijama u javnom sektoru, mora pod  hitno da se zaustavi. Od nekada modernog, razvijenog i mirnog centra jugoistočne Srbije, Niš je za 6 godina postao najnebezbednij grad u Srbiji, u kome je učestalo paljenje automobili javnih funkcionera, a sutra ko zna... Ničija imovina a posebno život  ne sme da bude ugrožen. Političke nesuglasice treba da se rešavaju na stranačkim organima a ne na ulici paljenjem automobila. 

Na osnovu člana 72. Poslovnika o radu Skupštine grada Niša, zahtevamo da predsednik Skupštine Grada hitno sazove sednicu Skupštine Grada, na kojoj bi se raspravljalo o načinima sprečavanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine u Nišu kao i  o odgovornosti za ovakvo stanje, kao da i sednici prisustvuju predstavnici MUP-a Srbije, PU u Nišu, koji bi pružili adekvatne informacije.

Nadležni državni organi i organi lokalne samouprave moraju da učine sve što je Zakonom propisano i što je u njihovoj nadležnosti kako bi se ovaj «rat na ulicama» što pre zaustavio. 

Ponovo pozivamo vladajuću stranku, koja je najodgovornija, između ostalog i za bezbednost u Gradu, da pod hitno preduzme aktivnosti na smanjenju političke tenzije, jer bezbednost građana i bezbednost njihove imovine niko ne sme da ugrožava.

Saopštenje Narodne stranke povodom paljelja automobila direktora JKP "Tržnica"

Nakon drugog paljenja automobila gradskih funkcionera SNS povezanih sa nedavno okončanim izborom direktora niških Javnih komunalnih preduzeća, jasno je da se brutalan unutarstranački obračun u redovima vladajuće stranke prelio na niške ulice. Budući da nasilje zaraćenih frakcija SNS na ulicama Niša poprima razmere pravog mafijaškog obračuna, Narodna stranka u Nišu zahteva od Načelnika niške policije da se obrati javnosti i odgovori na pitanja koja zanimaju sve građane Niša: šta se čini na rešavanju ovog slučaja i da li postoje osumnjičeni i privedeni zbog ovih činova besprizornog nasilja.

Pošto je sada već jasno da nije reč o izolovanim napadima, već o obračunu organizovanih kriminalnih grupa koji u opasnost dovode živote i imovinu građana, Narodna stranka pita državne organe da li će u saniranje obračuna između frakcija vladajuće stranke u Nišu biti uključena i Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala.

Komentara: 0


#   Niš   Goran Đorđević   DS   automobili   Miloš Banđur   paljenje   Tržnica JP   Gradski odbor   Narodna stranka
@demokrate @Milos_Bandjur @StrankaNarodna @


 


[ Dodaj komentar ]