Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС: Зашто општини Прокупље не треба зграда Дома војске?

rssBookmark and Share

Прокупље 23.12.2015. ДС Прокупље

Саопштење ОО ДС Прокупље

ДС: Зашто општини Прокупље не треба зграда Дома војске?

Општина Прокупље преузела је априла месеца 2012. године зграду некадашњег Дома војске у Прокупљу.

Своје обавезе према Министарству одбране општина Прокупље требала је да измири током 4 године. Неколико рата је уредно плаћено, а онда је по нечијем налогу обустављено извршавање обавеза.

Ако је општини Прокупље био неопходан канцеларијски простор, што су навели као разлог при куповини локације бивше фабрике "Топлица" од приватног лица, зашто су одустали од извршавања уговорних обавеза према Војсци Србије и зашто су престали да уплаћују рате за куповину Дома војске одрекавши се на тај начин престижног и функционалног простора који је могао да буде и канцеларијски?

Ко је одговоран за милионе који су већ уплаћени да би се једнострано одустало од куповине и ко је одговоран за штету и пенале које ће општина морати да плаћа?

Намеће се закључак да се одлуке у нашој општини доносе превасходно на основу студија исплативости, али искључиво личне.

Демократска странка захтева да се јавност обавести о детаљима зашто се одустало од испуњавања уговорних обавеза према Војсци Србије, да би се сада приступило куповини локације бивше фабрике "Топлица"?

ОО Демократске странке сматра да овим питањем треба да се позабаве истражни органи, те ће сем обавештавања јавности упутити пријаву надлежном тужилаштву против председника општине Прокупље и других одговорних лица.


#   Прокупље   ДС   Топлица река   Дом Војске   саопштење   Општина Прокупље
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима