Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саопштење ДС Прокупље поводом куповине фабрике Топлица

rssBookmark and Share

Прокупље 20.12.2015.

Осврћући се на куповину некадашње фабрике Топлица, коју је општина Прокупље купила од приватног лица, а за суму од 38 милиона динара, општински одбор Демократске странке издаје следеће саопштење:

Саопштење ДС Прокупље поводом куповине фабрике Топлица

Александар Симоновић, директор ЈКП "Хамеум" изјавио је да је општина Прокупље откупила бившу фабрику "Топлица" да би у том простору сместили све раднике овог предузећа, којих ће иначе бити око 500 по завршеном спајању свих садашњих јавних предузећа у граду.  Такође је изјавио да је процењена вредност локације 57 милиона, а кроз директну погодбу у којој је и сам учествовао цена је смањена на 38 милиона.

На сајту СИЕПЕ, на линку:  http://serbia-locations.rs/locations-srb/ownership.php?ID=107 оглашена је продаја целокупне локације ДСК "Топлица" за суму од 350000 евра. По садашњем курсу евра то износи око 42 милиона динара. Поставља се питање зашто су представници Српске напредне странке обмањивали јавност износећи податак о процењеној вредности локације на 57 милиона динара? Да би јавност лакше прогутала плаћених 38 милиона?

Ако погледате фотографије локације, а оне су на истом Сиепином сајту, видећете и сами да није могуће фабричку халу пренаменити за потребе ЈКП "Хамеум", што је требало да буде оправдање за куповину локације.  

Општински одбор Демократске странке сматра да је куповина локације ДСК "Топлица" пример да се буџетска средства троше крајње нерационално.  Да ли је могуће да општина Прокупље нема већих приоритета када је реч о трошењу 38 милиона динара  из буџета од откупа непокретности од приватних лица?

Ко из Српске напредне странке лично стоји иза овог ненаменског трошења буџетских средстава јавност Прокупља може да претпостави, а да ли ће неко за то да одговара, на надлежним је органима.

Демократска странка је поднела пријаве против Мирољуба Пауновића, председника општине Прокупље одговорног за реализацију буџета, Александра Симоновића, директора ЈКП "Хамеум" и осталих који су учествовали у овој непотребној и сумњивој трансакцији.


#   Прокупље   ДС   Топлица река   Мирољуб Пауновић   фотографије   Општински одбор   Општина Прокупље   Александар Симоновић   Хамеум ЈКП
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима