Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општина Прокупље поклонила земљиште за изградњу цркве

rssBookmark and Share

Прокупље 16.08.2016. Топличке вести

СО Прокупље донела је данас одлуку о даривању земљишта за изградњу храма Светог Ђорђа у Прокупљу.

Фото: Топличке вести
Фото: Топличке вести

Овом одлуком Општина Прокупље отуђује у својину Црквеној општини Прокупље парцелу површине 3.999 квадратних метара, која је део дворишта Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу.

На функцију секретара СО Прокупље постављен је Саша Анђелковић, дипл. правник, а за његовог заменика постављен је Драган Вуксановић. Скупштина је потврдила мандате и новим одборницима Митру Паповићу и Јасмини Насковић, наместо одборника који су поднели оставке због обављања других функција.

У наставку седнице усвојена је Одлука о промени оснивачког акта ЈКП „ХАММЕУМ“, ради усклађивања са Законом о јавним предузећима. Председник Општине Прокупље Александар Симоновић је истакао да су многи проблеми, као што је редовно водоснабдевање, изградња нових водовода, решени формирањем овог јединственог комуналног предузећа.
Такође, ради усклађивања са законом, усвојена је и Одлука о промени оснивачког акта Јавног предузећа за урбанизам и уређење општине Прокупље, као и Дирекције за изградњу, урбанизам и стамбене послове општине Прокупље.

Одборници су усвојили Извештај о извршењу буџета за шестомесечни период, који је образложила руководилац Одељења за привреду и финансије Мила Глушац. Укупно остварени приходи износе 34,7 одсто у односу на план буџета за 2016. годину.

У циљу редовног снабдевања и стабилности тржишта, као и заустављања тренда смањења броја живе стоке на територији општине, донета је Одлука о образовању робних резерви меса у живој стоци. Ова делатност пренета је ЈКП „ХАММЕУМ“, које у погледу техничке опремљености и стручног кадра испуњава услове за њено обављање. Такође, побољшање квалитета приплодних грла у циљу одрживе сточарске производње на фармама и стабилност тржишта, разлог су за доношење ове одлуке.

На данашњој седници донета су решења о измени чланова управних и надзорних одбора прокупачких установа културе, као и чланова школских одбора. Разматрана је Информација о берби и откупу вишње, као и Информација о обављеној жетви и вршидби овогодишњег рода.

Коментара: 0


#   Прокупље   црква   изградња   председник општине   земљиште   Општина Прокупље   Александар Симоновић   Хамеум ЈКП
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима