Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Saopštenje DS Prokuplje povodom kupovine fabrike Toplica

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.12.2015.

Osvrćući se na kupovinu nekadašnje fabrike Toplica, koju je opština Prokuplje kupila od privatnog lica, a za sumu od 38 miliona dinara, opštinski odbor Demokratske stranke izdaje sledeće saopštenje:

Saopštenje DS Prokuplje povodom kupovine fabrike Toplica

Aleksandar Simonović, direktor JKP "Hameum" izjavio je da je opština Prokuplje otkupila bivšu fabriku "Toplica" da bi u tom prostoru smestili sve radnike ovog preduzeća, kojih će inače biti oko 500 po završenom spajanju svih sadašnjih javnih preduzeća u gradu.  Takođe je izjavio da je procenjena vrednost lokacije 57 miliona, a kroz direktnu pogodbu u kojoj je i sam učestvovao cena je smanjena na 38 miliona.

Na sajtu SIEPE, na linku:  http://serbia-locations.rs/locations-srb/ownership.php?ID=107 oglašena je prodaja celokupne lokacije DSK "Toplica" za sumu od 350000 evra. Po sadašnjem kursu evra to iznosi oko 42 miliona dinara. Postavlja se pitanje zašto su predstavnici Srpske napredne stranke obmanjivali javnost iznoseći podatak o procenjenoj vrednosti lokacije na 57 miliona dinara? Da bi javnost lakše progutala plaćenih 38 miliona?

Ako pogledate fotografije lokacije, a one su na istom Siepinom sajtu, videćete i sami da nije moguće fabričku halu prenameniti za potrebe JKP "Hameum", što je trebalo da bude opravdanje za kupovinu lokacije.  

Opštinski odbor Demokratske stranke smatra da je kupovina lokacije DSK "Toplica" primer da se budžetska sredstva troše krajnje neracionalno.  Da li je moguće da opština Prokuplje nema većih prioriteta kada je reč o trošenju 38 miliona dinara  iz budžeta od otkupa nepokretnosti od privatnih lica?

Ko iz Srpske napredne stranke lično stoji iza ovog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava javnost Prokuplja može da pretpostavi, a da li će neko za to da odgovara, na nadležnim je organima.

Demokratska stranka je podnela prijave protiv Miroljuba Paunovića, predsednika opštine Prokuplje odgovornog za realizaciju budžeta, Aleksandra Simonovića, direktora JKP "Hameum" i ostalih koji su učestvovali u ovoj nepotrebnoj i sumnjivoj transakciji.


#   Prokuplje   DS   Toplica reka   Miroljub Paunović   fotografije   Opštinski odbor   Opština Prokuplje   Aleksandar Simonović   Hameum JKP
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima