Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДСС Ниш: Пензионери у Нишу морају имати права на бесплатан превоз

rssBookmark and Share

18.01.2015. Јужна Србија Инфо

Укидање бесплатног превоза пензионерима чија пензија износи више од 15.684 динара представља дискриминацију према грађанима Ниша, сматрају у Демократској странци Србије.

ДСС Ниш: Пензионери у Нишу морају имати права на бесплатан превоз

У ДСС-у, кажу да ће Градском већу послати иницијативу за суспендовање ове одлуке како би нишки пензионери имали иста права као и пре 1. јануара или како би се увео исти систем плаћања као у Београду.

Мере штедње нису заобишле ни пензионере, па тако од 1. јануара уместо 17.500 старих право на бесплатан превоз има њих 4.500. Око 12.000 пензионера односно они чија пензија износи између 15.684 динара и 38.000 динара, месечне картице ће плаћати упола цене.

Сви који примају већу пензију од 38.000 плаћаће пуну цену картице. Овом одлуком Градског већа, нису задовољни у ДСС-у и наводе као пример ситуацију у главном граду у коме, како кажу, сви пензионери старији од 65 година без обзира на висину пензије плаћају 407 динара годишње.

У овој странци најављују да ће послати иницијативу Градском већу да суспендује своју одлуку о повећању цена и омогући свим лицима старијим од 70 година да као и раније бесплатно користе градски превоз или уведе исти систем плаћања као у Београду.

Да подсетимо, градско веће је бесплатан превоз укинуло и особама са инвалидитетом друге и треће категорије.


#   Градско веће   ДСС   бесплатно   бесплатан превоз   градски превоз   пензионери   критике
@dsscentar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима