Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар Гашић обишао Врање и потпалио, ионако врућу, страначку ситуацију

rssBookmark and Share

Врање 30.04.2015. Ок Радио, Јужна Србија Инфо

Министар одбране и потпредседник СНС Братислав Гашић посетио је у среду Врање.

Гашић посетио и Јумко - фото А. Стојковић ОК Радио
Гашић посетио и Јумко - фото А. Стојковић ОК Радио

Он је најпре обишао компанију „Јумко“, а онда се острашћеној маси напредњака обратио у просторијама повереништва.

Гашић је рекао да му је драго што је просторије бившег Градског одбора затворио, зато што је сада у новим осетио енергију и видео јединство и слогу.

Гашић: Наш најгори бољи је од њиховог најбољег

– Будите сложни, јер само слогом можемо да победимо политичке противнике. Овде сада видим јединство и слогу и позитивну енергију, тако да ми је драго што сам претходне просторије затворио.

Обишао сам „Јумко“ који шије униформе за Војску Србије. Влада Србије чини све да помогне тој компанији, као и осталим фабрикама у Врању.

Видим да Дуванска индустрија одлично функционише. За све то заслужни сте искључиво ви овде у просторији и немој да дозволите да вам те заслуге отима тамо неки Зоран или било ко други – рекао је Гашић, што је око стотинак чланова поздравило громогласним аплаузом.

Он је додао и да сви треба да поштују државног секретара Драгана Стевановића Боскета, јер и он ради на јачању југа Србије.

– Боске који је сада овде поред мене је задужен да ради на јачању југа Србије и он то ради, зато га треба поштовати. Он има задатак да Пчињски округ среди.

Немојте да дозволите да вам неко напада страначке колеге. Поштујте и наше народне посланике. Сви они који сада нису у овим просторијама, то и не заслужују.

Гледали су само свој интерес и фотеље у којима и даље седе сте им само ви и нико више приуштили. Нема везе, нека их, ускоро ће крај године.

Ја после Врања идем са Боскетом да обиђем и касарну у Сурдулици коју је паметни Шутановац докрајчио након бомбардовања.

Смислио је да све цистерне треба повадити и сада и да хоћемо да вратимо обавезно служење војног рока, не можемо, јер немамо где војску да примимо – рекао је Гашић и питао чланове да ли се слажу са предлогом да се обавезно служење војног рока поново уведе. Сви су то прихватили са одушевљењем.

Гашић је рекао и да су напредњаци показали знање и могућност да Србију извуку из пропасти у којој се налазила до доласка напредњака на власти.

– Били су на власти и показали су шта умеју. Успели су да униште све што се уништити може. Наш најгори члан је бољи од њиховог најбољег.

Показали смо да имамо снагу и знање да све то полако вратимо на своје ноге. Показали смо да волимо Србију и да од ње желимо земљу у којој ће да владају ред и закони – рекао је Гашић.

Он је замолио новинаре да му не постављају много питања, јер је ту како би разговарао са члановима странке.

Гашић је у пратњи државног секретара Драгана Стевановића Боскета након повереништва отишао у Сурдулицу где је обишао касарну, срушену априла 1999. године током НАТО бомбардовања.
 

Антић: Чега се паметан стиди...

Поводом изјава министра одбране Братислава Гашића (СНС) у Врању, а у којима је прозивао политичке противнике, реаговао је градоначелник Врања Зоран Антић, рекавши да се „будала поноси оним чега се паметан стиди“.

Градоначеник Антић каже да се не осећа прозваним и да он није „неки тамо Зоран“, већ градоначелник Врања, дипломирани политиколог за међународне односе.

– Оног чега се паметан стиди, будала се поноси. Када би неки људи скочили са нивоа своје сујете на ниво своје интелигенције, погинули би.

То да ли су напредњаци заслужни за овакво или онакво функционисање поменутих фабрика, не желим да говорим. О томе више могу да причају радници тих фирми.

Не желим да коментаришем изјаве небитних људи и да се бавим небитним ликовима. Што се тиче „неког тамо Зорана“, нисам се пронашао.

Ја сам градоначелник Врања Зоран Антић, дипломирани политиколог за међународне односе.

Тамо неки Зоран вероватно је керамичар, шверцер кафе и стручњак за хеликоптере, „телепромтован“ у престоници – каже Антић.

 


#   Врање   Братислав Гашић   СПС   СНС   Зоран Антић   Драган Шутановац   Пчињски округ   војска   Драган Стевановић Боске     Дуванска индустрија   Братислава   Драгана Стевановић
@socijalisti @sns_srbija @SutanovacDragan @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима