Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полиграф у "моди" и у Сурдулици

rssBookmark and Share

Београд 12.12.2015. В.Пешић, Блиц, Јужна Србија Инфо

Сурдуличани групно иду на полиграф у Београд. Како се руководство општине Сурдулица није одазвало на позив полиције да дођу на информативни разговор, због тендера за обнову стадиона, ићи ће у Београд да се подвргне полиграфу, пише Блиц.

Рекострукција за 60 милиона: Стадион, Фото: В.Пешић
Рекострукција за 60 милиона: Стадион, Фото: В.Пешић

Текст листа Блиц, преносимо у целости

Народни посланик СПС Новица Тончев изјавио је за “Блиц” да ће Скупштина општине Сурдулица хитно да донесе одлуку да руководство аутобусом отпутује у Београд на полиграфско тестирање.

Тек после полиграфског испитивања, председник Скупштине Новица Тончев, председница општине др Александра Поповић, начелница финансија Данијела Стаменковић, надзорни орган Братислав Ђикић и Драгиша Банковић, власник градјевинске фирме ”Банковић”, појавиће се пред криминалистичким инспекторима да говоре о тендеру и начинима трошења пара пореских обвезника за реконструкције трибина, постављање рефлектора, видео надзора, сијалица и другим радовима.

Прозвани општинари захтеваће од надлежних органа да полиграфском полицијском испитивању подвргну јавну тужитељку у Владичином Хану, Данијелу Трајковић, која живи у Сурдуилици.

Руководство је кивно на тужитељку “због тенденциозних напада правосуђа на локалне функционере. Правосуђе и полиција руководству стављају на терет да је тек после завршених инвестиционих радова расписало тендер за реконструкцију стадиона сурдуличког фудбалског суперлигаша.

Иницијална каписла за нове сукобе
Позиви за информативни разговор општинских руководилаца су иницијална каписла за нове сукобе између локалних социјалиста и напредњака, оцењују многи у Сурдулици. Сукоби и анимозитет између високих функционера СПС и СНС Новице Тончева и Драгана Стевановића Боскета трају већ годинама.

За реконструкцију стадиона Сурдулица је утрошила 50 милиона, а још десет милиона одобрено је за додатне радове.

- Према оцени тужитељке Данијеле Трајковић, сваки ексер који закуцамо у Сурдулици је кривично дело. Није то случајно јер је тужитељку поставио политички комесар СНС и државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић Боске из Сурдулице. Једини посао тужитељке је да нас гони. Што нас више прогања и утиче на политичке прилике у Сурдулици, добија више поена за тужилачки реизбор - тврди Тончев.

Он додаје да је у Сурдулици “много објеката изграђено и по налогу тужитељке контролисано, али да ништа противзаконито није откривено”.

- Ништа ми не кријемо и транспарентно смо обновили стадион за 3.500 гледалаца. Пројекат је успешно реализован у сарадњи са донаторима и Фудбалским савезом Србије. За део радова не може да се распише тендер, јер су их финансирали донатори. Немамо ми ништа против тужитељке, али смо огорчени и незадовољни због њеног политикантског понашања - прича Тончев.

Коментара: 0


#   Београд   СПС   СНС   полиција   Сурдулица   општина   Новица Тончев   посланик   тендер   изградња   видео надзор   обнова   Драган Стевановић Боске     Данијела Стаменковић   стадион   информативни разговор     Сандра Поповић   државни секретар   Скупштина општине   кривично дело   Драган Стевановић   Александра Поповић   правосуђе   Драгана Стевановић
@socijalisti @sns_srbija @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима