Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ГИК усвојила старе резултате избора у Нишу - опозиција поднела 8 жалби Вишем суду

rssBookmark and Share

Ниш 10.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На недавној седници Градске Изборне Комисије Ниш, одржаној јуче, донета је одлука о прелиминарним резултатима локалних избора одржаних 2. јуна.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Комисија је поновно потврдила резултате које је објавила 3. јуна, потврдивши да листа "Александар Вучић – Ниш сутра" осваја 30 мандата, Група грађана "Драган Милић" 16 мандата, "Бирамо Ниш" 10 мандата, док по два мандата добијају "Крени-промени" и "Уједињени – Нада за Ниш", док је један мандат припао Руској странци.

Ова одлука долази након вршења увида у изборни материјал и доношења решења о исправљању записника по приговорима. Представници изборних листа имали су могућност увида у изборни материјал, што је обављено уз отворен преглед око 160 џакова изборног материјала, укључујући бирачке спискове и гласачке листиће, на укупно 197 бирачких места.

Данијела Милићевић, председница ГИК-а Ниш, истакла је да су приговори и одлуке о њима објављени на сајту Републичке Изборне Комисије, те да Виши суд има 72 сата да донесе одлуке о осам жалби поднетих од стране опозиције.

Упркос потврђеним резултатима, процес није завршен, јер Градска Изборна Комисија Ниш још увек чека на судске одлуке по изјављеним жалбама. Опозиција је поднела укупно 36 приговора, као и осам жалби Вишем суду у Нишу, у складу са законским процедурама.

Очекује се да ће судске одлуке дати коначан печат изборном процесу у Нишу, док стране настављају да прате даљи развој догађаја с нестрпљењем.


#   Ниш   опозиција   ГИК   локални избори 2024
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима