Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Перишићева изјава "шака јада" узбуркала део нишке грађанске и политичке јавности

rssBookmark and Share

Ниш 05.02.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Перишићева изјава "шака јада", којом је описао грађане на протестима, изазвала је реакције у нишкој јавности и негодовање грађана наклоњених актуелним протестима.

"Шака јада" као метафора
"Шака јада" као метафора

Одговарајући на питање новинара, да ли је његов коментар "шака јада" увредљив, описујући на тај начин грађане на протестима, бивши градоначелник Ниша и шеф одборничке групе у СГ Ниша Зоран Перишић, по многима је невешто покушао да избегне непријатну ситуацију коју је сам изазвао и рекао да "шака јада није увреда, шака јада је опис, метафора".

У истом стилу, Перишић је упоредио дочек руског председника и протесте, дајући првом, позитиван и достојанствен карактер.

Део Нишлија, на друштвеним мрежама, негативно реагује на његову изјаву, сматрајући је увредљивом.

Организатор протеста у Нишу, "Покрет младих - Ниш без страха", упутио је саопштење нишким медијима, поводом "спорне" изјаве бицшег градоначелника.

Саопштње преносимо у целости...

Поштовани бивши градоначелниче Зоране Перишићу,

овим путем желимо да Вам одговоримо на прозивке, клевете и увреде које сте изнели 5. фебруара на конференцији за медије.

Пре свега, застава под којом ми ходамо из недеље у недељу је слобода, младост и будућност. Наши скупови ослобођени су било какве принуде и страха, јер нас нико не окупља, нудећи нам сендвиче, сокове и дневнице. А, уколико нам не верујете дођите овог петка у 18 сати и сами се уверите, јер нас у медијима свакако нећете видети. 

Што се тиче љубави тамо где сте је Ви и Ваши челници ширили тамо љубави више нема. Само поделе, мржња и бес. Ми на такву љубав не пристајемо. Да ли Ваша љубав ломи прозоре због налепнице? Да ли Ваша љубав пали аутомобиле? Да ли је Ваша љубав напала професора Универзитета?

Ви кажете пре 7 година сте били опозиција, ми кажемо 7 година сте на власти. Резултате Вашег рада можете видети сваке недеље у више од 50 градова и општина широм Србије.

"Ако сада себи дајете за право да нас вређате и понижавате, ми Вам поручујемо да нећемо ћутати као што је градоначелник ћутао пред шефом странке и понизио све своје грађане" кажу из Покрета и потписију се, с љубављу "Шака јада".

 


#   Ниш   СНС   протест   Зоран Перишић   увреда   Покрет младих Ниш без страха
@sns_srbija @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима