Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Споразум са народом "разводнио" протесте у Нишу: Само најупорнији вечерас на скупу

rssBookmark and Share

Ниш 08.03.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Иако су прошлог петка окупљени на протесту у Нишу "гласали" за Споразум са народом, који је понудила опозиција, према речима више учесника скупа и саговорника портала Јужна србија Инфо, управо је тај споразум постао "камен спотицања", што је довело до смањења броја учесника на 9. по реду протесту у Нишу.

Споразум са народом "разводнио" протесте у Нишу: Само најупорнији вечерас на скупу

"Камен спотицања" јесте неповрење у локалне опозиционе лидере, као и гласине да би неки од бивших градских функционера и сами више пута осумњичени за корупцију, непотизам, могли да постану локалани лидери и "киднапују" такозване грађанске протесте.

У прилог овим тврдњама, иду и симболично, сатирична обележја, под слоганом и у стилу, "Да ови оду - да се они не врате", која се све чешће могу видети на протестима у Нишу.

Иако је пре десетак дана, организатор протеста, "Покрет младих - За Ниш без страха", позвао лидере опозиције да им се придруже, мали број учесника на вечерашњем протесту, говори да грађани показују неповерење према бившим градским функционерима.

Вечарашњи гост и говорник на скупу "1 од 5 милиона", политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић из Београда, рекао је, пред око 600-700 окупљених грађана, да ће власт прво "пући" у Нишу, због, како каже, нејединства унутар СНС-а.

Са дуге стране, за све мањи број грађана на протестима у Нишу, окривљује се различитост виђења и начина вођења протеста, као и злоупотреба дела опозиционих лидера, наспрам, искреног незадовољства дела грађана.

Грађани су након скупа прошетали до Градске куће, где су лепили налепнице "1 од 5 милиона", како би их градоначелник Ниша "боље видео".

Коментара: 0


#   Ниш   СНС   протест   опозиција   Ђорђе Вукадиновић   Покрет младих Ниш без страха   1 од 5 милиона
@sns_srbija #1od5miliona @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима