Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sporazum sa narodom "razvodnio" proteste u Nišu: Samo najuporniji večeras na skupu

rssBookmark and Share

Niš 08.03.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Iako su prošlog petka okupljeni na protestu u Nišu "glasali" za Sporazum sa narodom, koji je ponudila opozicija, prema rečima više učesnika skupa i sagovornika portala Južna srbija Info, upravo je taj sporazum postao "kamen spoticanja", što je dovelo do smanjenja broja učesnika na 9. po redu protestu u Nišu.

Sporazum sa narodom "razvodnio" proteste u Nišu: Samo najuporniji večeras na skupu

"Kamen spoticanja" jeste nepovrenje u lokalne opozicione lidere, kao i glasine da bi neki od bivših gradskih funkcionera i sami više puta osumnjičeni za korupciju, nepotizam, mogli da postanu lokalani lideri i "kidnapuju" takozvane građanske proteste.

U prilog ovim tvrdnjama, idu i simbolično, satirična obeležja, pod sloganom i u stilu, "Da ovi odu - da se oni ne vrate", koja se sve češće mogu videti na protestima u Nišu.

Iako je pre desetak dana, organizator protesta, "Pokret mladih - Za Niš bez straha", pozvao lidere opozicije da im se pridruže, mali broj učesnika na večerašnjem protestu, govori da građani pokazuju nepoverenje prema bivšim gradskim funkcionerima.

Večarašnji gost i govornik na skupu "1 od 5 miliona", politički analitičar Đorđe Vukadinović iz Beograda, rekao je, pred oko 600-700 okupljenih građana, da će vlast prvo "pući" u Nišu, zbog, kako kaže, nejedinstva unutar SNS-a.

Sa duge strane, za sve manji broj građana na protestima u Nišu, okrivljuje se različitost viđenja i načina vođenja protesta, kao i zloupotreba dela opozicionih lidera, naspram, iskrenog nezadovoljstva dela građana.

Građani su nakon skupa prošetali do Gradske kuće, gde su lepili nalepnice "1 od 5 miliona", kako bi ih gradonačelnik Niša "bolje video".

Komentara: 0


#   Niš   SNS   protest   opozicija   Đorđe Vukadinović   Pokret mladih Niš bez straha   1 od 5 miliona
@sns_srbija #1od5miliona @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima