Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градски буџет за 2014. годину 9,98 милијарди динара

rssBookmark and Share

11.12.2013. Autor: Tanjug

Градско веће Ниша усвојило је вечерас предлог буџета за наредну годину који је пројектован на 9,98 милијарди динара и тај буџет је мањи у односу на 2013. годину који је планиран на износ од 10,5 милијарди динара.

Градски буџет за 2014. годину 9,98 милијарди динара

Градоначелник Ниша Зоран Перишић рекао је да је буџет за наредну годину заправо 9,5 милијарди динара јер од цифре од 9,98 треба одузети задужење града за изградњу западне трибине Стадиона "Чаир".

Према пројекцији буџета, укупно би дефицит износио око 680 милиона динара, речено је на седници Градског већа.

Перишић је рекао новинарима да би град наредне године могао да узме евентуално кредит за текућу ликвидност и изградњу западне трибине стадиона како би тај објекат био завршен. Он је напоменуо да је једини кредит у овој години такође узет за текућу ликвидност и биће исплаћен у овом месецу.

- Ненаменски трансфери граду смањени су за 155 милиона, смањен је порез на зараде, укинута земљарина - навео је Перишић, објашњавајући зашто су планирани приходи мањи у односу на ову годину.

Он је навео пример да је само за финансирање установа образовања у Нишу из надлежности локалне самоуправе потребно више од две милијарде динара.

- Најмање ће бити оштећена област социјалног давања, за културу ће бити издвојено као ове године и ни једна манифестација неће бити укинута - указао је Перишић.

Градско веће усвојило је предлог Програм развоја у наредној години, чији је основни циљ стварање повољног амбијента за инвестирање.

Градско веће усвојило је одлуку о повећању цена појединачних и полумесечних картица за градски превоз, док су месечне карте остале непромењене, јер град, како је образложено, жели да подстиче и стимулише куповину месечних карата.


#   Градско веће   буџет   Зоран Перишић   дефицит   градски превоз   месечне карте
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима