Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки брод тоне пред проблемима

rssBookmark and Share

30.01.2016. Јужна Србија Инфо

"Политички је бонтон да градоначелник поднесе како годишњи тако и четворогодишњи извештај о свом раду јер ће очигледно наредна седница Скупштине Града бити и последња у овом мандату...

Јовановић и Ристић
Јовановић и Ристић

Проблеми у Нишу се нагомилавају, а нико их не решава", рекао је Бранислав Јовановић, лидер Народног покрета Србије у Нишу на заједничкој конференцији за новинаре са странком Заједно за Србију. 

Он је као горуће проблеме у Граду навео утврђивање личне одговорности за губитак од 4000 000 000 динара у ЈКП "Горица", затим проблем у ЈКП "Медиана" јер се помиње чак и могућност затварања овог јавно комуналног предузећа, како каже, због тужби радника за неисплаћене зараде. Јовановић исиче да су проблеми и тужбе родитеља деце у обдаништима нишке предшколске установе "Пчелица" због више зарачунатих обавеза на име коришћења услуге ове установе.

"Ту је и скандал у вези реконструкције Топлане "Југ" где очигледно ремонт није добро извршен, па је ангажован и вештак. Једноставно треба да се утврди лична одговорност ко је вршио надзор над реконструкцијом ове Топлане, јер је то била највећа инвестиција у граду од без мало 2 000 000 евра у претходној години",наглашава Јовановић и додаје да се  због таквих проблема у Нишу захтева ванредна седница Скупштине Града како би се утврдило између осталог и шта је са решењем управног инспектора да је 19 нишких политичара  исплатило себи више зараду у висини од  15 000 000 динара.

"Шта је са решењем Управног суда о поништају дела тендера за градски превоз где се каже да ће та штета, како пише у образложењу тог решења, бити око 120 000 000 динара за Град. На седници Скупштине Града треба да се продискутује и о извештају Државне ревизорске институције у коме пише да је 500 000 000 динара потрошено на привремене и повремене послове и то ненаменски. Зашто се не исплате заостале плате радницима Електронске, Машинске индустрије  и Јастрепца јер сваког петка штрајкују и градски већници су ангажовани по тој проблематици", пита Јовановић и додаје да све време у медијима читамо да је стање у српском буџету никад боље, кажу суфицит 250 000 000 евра.
"Међутим народу никад горе", каже он.

Према речима првог човека нишког НПС-а извештај о блокади нишких школа прети да уздрма буџет Града јер је око 25 или 30 школа у блокади.

"Тражимо разлоге зашто је таква катастрофална ситуација и у нишком школству као и одговоре на сва ова друга питања  која ми захтевамо да разрешимо на Скупштини Града и да извештај о томе поднесе Градско веће, градоначелник, стручне службе и управе које прате сву ову проблематику о којој сам говорио", закључује Јовановић.

А поводом претњи градоначелника Ниша, Бошку Ристићу потпредседнику странке Заједно за Србију, у Основном суду у Нишу, његовом радном месту, Ристић каже да је поднео кривичну пријаву против њега и сматра да институције морају да предузму све да се процесуира та кривична пријава без обзира што се ради о градоначелнику Ниша.

„Изјављујем пред грађанима Ниша да од сада сматрам Зорана Перишића, градоначелника,  одговорним за моју безбедност и безбедност моје породице с обзиром да смо имали прилику да у Нишу политичари, противници овог режима буду претучени бестијално. Уопште се не осећам безбедно јер, како каже, Зоран Перишић, он је човек који држи обећање. Због тога имам разлог више да се плашим да ће он своје претње испунити. У будућем току рада у предмету где смо ми на различитим странама тражићу да се уз присуство судске страже одвијају суђења, а да он буде стражарно спровођен до суднице и до изласка из самог суда“, закључује Ристић.


#   Градско веће   Бошко Ристић   Зоран Перишић   Бранислав Јовановић   кривична пријава   градски превоз   политика   економија   градска власт   ванредна седница   НПС Народни покрет Србије   критика   Заједно за Србију   заостале плате
@ProfdrPerisic @ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима