Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Водич: Пут до пропасти Ниша!

rssBookmark and Share

Ниш 17.01.2016. Јужна Србија Инфо

"Помоћ Републике Граду Нишу је 280 000 000 динара у последње две године, то нису мала средства, рекао бих значајна, знатно мања од онога што добија Крагујевац, а у нивоу Обреновца или Новог Пазара...

Јовановић и Ристић
Јовановић и Ристић

Нажалост тај новац не иде у развој Града или изградње, на пример, седам нових обданишта за ова додељена средства него у санацију јавно комуналних предузећа. Разлика између ове и претходне локалне власти је у томе што смо ми сав новац који смо обезбеђивали, пре свега од државе и државних предузећа, инвестирали у инфраструктуру, а данас се ради о кадровским и пословним промашајима неуспешних и нестручних менаџера у јавно комуналним предузећима", рекао је Бранислав Јовановић, лидер Народног покрета Србије у Нишу, на заједничкој конференцији за новинаре са странком Заједно за Србију.  
Он је додао да је то довело до буџетског дефицита и краха јавно комуналних предузећа и да је нормално да је морала и влада Републике Србије да ускаче и да спашава Град од банкрота.
Јовановић истиче да је Ниш град без перспективе са овом локалном влашћу.
„Најбољи доказ је да се ово мало што се ради и гради у нашем граду, ради из кредитне линије од 800 000 000 динара које је Град подиго у последње две године да би могао да заврши и то мало јада што се почело“, наглашава први човек нишког НПС-а.
Он каже да стање у градском буџету може најбоље да се види из новогодишњих поклона нишког и београдског градоначелника.
„Нишки градоначелник је дао 50 000 динара за новорођену бебу, а београдски градоначелник је за новорођеног дечака и девојчицу издвојио 600 000 динара“, каже Јовановић и наставља:
 „Ево још једног примера, Ниш располаже у овом тренутку, пред снежну блокаду која нас очекује, са шест или седам камиона који су у функцији, Нови Сад са десет пута више камиона од броја којим наш град располаже, а Београд са 170 камиона. То је однос тих снага који осликава Ниш у овом тренутку, са једне стране имамо очајно стање у јавно комуналним предузећима, а са друге стране још очајније стање у градском буџету. “
Јовановић је на крају додао:    
„Док смо се ми бавили развојем Града, они се баве спасом Града од банкрота. Ето, у томе се ми разликујемо.“
Бошко Ристић, потпредседник странке Заједно за Србију, каже да удружена опозиција представља ноћну мору ове власти, јер је по први пут после две године дошла у позицију да артикулише подршку грађана која превазилази подршку коју има, како је истакао, владајућа трула коалиција.
 „У Србији је на сцени власт преко једне политичке хоботнице која је пустила пипке у све поре друштва, али је по први пут суочена са падом популарности, а посебно је тај пад популарнисти подршке оличен у централним београдским општинама у Новом Саду, Нишу и Зрењанину. 
Он сматра да је та чињеница која је позната и овој власти допринела убрзавању одлуке премијера да поднесе оставку и да распише нове изборе.
„На локалу удружена опозиција има највећу подршку грађана Ниша и очекујем да ће на предстојећим изборима наступити са једном листом“, закључује Ристић

 


#   Ниш   Београд   буџет   Бошко Ристић   Влада Републике Србије   Бранислав Јовановић   политика   Нови Сад   градска власт   НПС Народни покрет Србије   критика   Заједно за Србију   удружена опозиција
@Vlada_SR @ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима