Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пропадање југа Србије се рапидно наставља!

rssBookmark and Share

Ниш 20.02.2016.

"Пропадање Ниша и југа Србије све је извесније и то кроз одређене области, пре свега у саобраћајном погледу, више нико не говори о измештању пруге из центра града, нити о могућности да Ниш буде обухваћен изградњом брзе пруге Београд-Будимпешта", рекао је Бранислав Јовановић.

Брзе пруге у Нишу уз помоћ трактора, Фото: Б.Јовановић
Брзе пруге у Нишу уз помоћ трактора, Фото: Б.Јовановић

Уништавање у културном и туристичком погледу је очигледно, ако знамо да се музички фестивал „EXIT“ одликује и обезбеђује још сигурније изворе финансирања него до сада, а да се „Нишвил“ само симболично финансира иако је то најбоља манифестација у промоцији туризма у Србији 2015. године", рекао је Бранислав Јовановић, председник нишког одбора Народног покрета Србије на заједничкој конференцији за новинаре са странком Заједно за Србију.

Он каже да што се тиче туризма, Нишка Бања није ни на мапи туристичких подстицаја које Влада Републике Србије издваја док у Војводини туризам цвета.

"У привредном погледу најновији пример је отварање британске фабрике "Делпхи" у Новом Саду која производи делове за аутомобиле где ће се запослити око 2 000 људи, али тек 2018.године, како сами кажу, а у Нишу ће у наредне четири године бити највећа инвестиција фабрика за производњу школског намештаја од 40 нових радних места у радној зони "Север““, наглашава Јовановић.

Додаје је наш град уништен и у погледу спорта јер се гаси рукометни клуб "Железничар" најтрофејнији нишки клуб, како истиче, са шест освојених куп -такмичења, а у Новом Саду се игра Европска лига.

Кад су медији у питању, према речима Јовановића, Ниш је опет потчињен у односу на Нови Сад јер ће се регионални сервис у Војводини финансирати из таксе за РТС, док су нишки медији препуштени сами себи.

Јовановић и Живковић

"Финансирању се из нишког бужета и привреде која је осиромашила од реклама којих је све мање и мање", закључује Јовановић.

Професор Јован Живковић, члан политичког савета ЗЗС Ниш, каже да актуелна власт много тога започела, али да ништа нису довели до краја. 

„Реч је пре свега о оној идеји да се промени политички систем, формиран је акциони тим, све партије су доставиле предлоге једино Српска напредна странка ништа није од тога урадила, а њихов највећи допринос је био у томе да се евентуално смањи број народних посланика, не водећи рачуна да није било јавне дебате, да су партије дале само своје предлоге, али без јавних консензуса о томе шта би требало урадити. По њиховом предлогу смањити број посланика није ништа друго него урушавање, не само изборног система, него и представничког система“,објашњава Живковић и наставља:

„Београд на води је постао проблем Србије, а не знамо ништа ни о отварању предузећа, шта је са Смедеревом, Бором, немамо никакав извештај. Ова власт не ради транспарентно, не даје доступне информације Поверенику за информације од јавног значаја или Заштитнику грађана“,каже Живковић.

Он каже да се Парламент  претвара у једно тело које више брани владу него што би требало да буде контролни инструмент и практично више немамо поделу извршне и законодавне власти него симбиозу те две гране власти. 
 


#   Ниш   СНС   Нишка Бања   Влада Републике Србије   Бранислав Јовановић   Београд на води   Нови Сад   економија   градска власт   НПС Народни покрет Србије   критика   Заједно за Србију   југ Србије   Јован Живковић
@sns_srbija @Vlada_SR @ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима