Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradski budžet za 2014. godinu 9,98 milijardi dinara

rssBookmark and Share

11.12.2013. Autor: Tanjug

Gradsko veće Niša usvojilo je večeras predlog budžeta za narednu godinu koji je projektovan na 9,98 milijardi dinara i taj budžet je manji u odnosu na 2013. godinu koji je planiran na iznos od 10,5 milijardi dinara.

Gradski budžet za 2014. godinu 9,98 milijardi dinara

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da je budžet za narednu godinu zapravo 9,5 milijardi dinara jer od cifre od 9,98 treba oduzeti zaduženje grada za izgradnju zapadne tribine Stadiona "Čair".

Prema projekciji budžeta, ukupno bi deficit iznosio oko 680 miliona dinara, rečeno je na sednici Gradskog veća.

Perišić je rekao novinarima da bi grad naredne godine mogao da uzme eventualno kredit za tekuću likvidnost i izgradnju zapadne tribine stadiona kako bi taj objekat bio završen. On je napomenuo da je jedini kredit u ovoj godini takođe uzet za tekuću likvidnost i biće isplaćen u ovom mesecu.

- Nenamenski transferi gradu smanjeni su za 155 miliona, smanjen je porez na zarade, ukinuta zemljarina - naveo je Perišić, objašnjavajući zašto su planirani prihodi manji u odnosu na ovu godinu.

On je naveo primer da je samo za finansiranje ustanova obrazovanja u Nišu iz nadležnosti lokalne samouprave potrebno više od dve milijarde dinara.

- Najmanje će biti oštećena oblast socijalnog davanja, za kulturu će biti izdvojeno kao ove godine i ni jedna manifestacija neće biti ukinuta - ukazao je Perišić.

Gradsko veće usvojilo je predlog Program razvoja u narednoj godini, čiji je osnovni cilj stvaranje povoljnog ambijenta za investiranje.

Gradsko veće usvojilo je odluku o povećanju cena pojedinačnih i polumesečnih kartica za gradski prevoz, dok su mesečne karte ostale nepromenjene, jer grad, kako je obrazloženo, želi da podstiče i stimuliše kupovinu mesečnih karata.


#   Gradsko veće   budžet   Zoran Perišić   deficit   gradski prevoz   mesečne karte
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima