Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ИЗАЗОВ: Ајд’, пронађите бар једног човека из Врања на митингу!

rssBookmark and Share

14.04.2013. Izvor: Beta

Српска напредна странка (СНС) демантовала је у суботу тврдње Демократске странке да су на протест у Новом Саду дошли људи из централне Србије да одлучују о судбини Војводине, и позвала све занитересоване да погледају снимке.

ИЗАЗОВ: Ајд’, пронађите бар једног човека из Врања на митингу!

СНС је позвала покрајинског функционера те странке Мирослава Васина да поднесе оставку ако се утврди да нису тачне његове тврдње да су у Новом Саду на митингу били људи из Врања.


Напредањаци су оптужили ДС да су данима пласирали неистине о природи скупа против војвођанског премијера Бојана Пајтића у Новом Саду.


"ДС већ данима пласира бруталне лажи о броју учесника, о местима из којих су учесници скупа дошли, и све то само са једним циљем, да би по сваку цену очували своје фотеље", наводи СНС у саопштењу.


СНС је исказала спремност да заинтересованим уступи све снимке скупа у Новом Саду на детаљну анализу због тврдњи покрајинског функционера ДС Мирослава Васина.


Васин је рекао да на скупу у Новом Саду није било ни 10.000 активиста странака које имају државну власт, већ би се могло рећи да је "било више аутобуса, него људи", а међу њима мало грађана Војводине, и врло мало грађана Новог Сада.


СНС је зато затражила од Васина да "пронађе и једног јединог човека из Врања, пошто је говорио о томе, служећи се пребројавањем крвних зрнаца, да су Врањанци одлучивали о судбини Војводине".


Напредњаци су такође поновили захтев да оставку поднесе и вођа покрајинских демократа Бојан Пајтић.


#   СНС   Бојан Пајтић
@sns_srbija @PajticBojan @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима