Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изјава Миодрага Станковића, председника ГрО ДС у Нишу, поводом помена Зорану Ђинђићу

rssBookmark and Share

Ниш 12.03.2018. Јужна Србија Инфо

На годишњицу смрти Зорана Ђинђића, чланови Демократске странке у Нишу и поштоваоци првог демократског премијера Србије, који је убијен пре 15 година, организовали су почасну шетњу, од просторија нишког ДС-а до Саборне цркве.

Изјава Миодрага Станковића, председника ГрО ДС у Нишу, поводом помена Зорану Ђинђићу

У Саборној цркви, као и сваке године, одржан је помен Зорану Ђинђићу. 

Зоран Ђинђић је највећи политичар и највећи визионар који је живео у Србији. Он може да буде мотивација свим људима, пре свега младима. Када вам се учини да је нешто немогуће, сетите се Ђинђића, он јесте персонификација могућег! 

Зоран није само сећање, заправо он је најмање сећање. Он је путоказ и кристално огледало. Он нам својом симболиком пружа правац којим ова земља мора да иде, али се у њему најјасније виде и све наше слабости и потенцијали који на жалост нису искоришћени у најбољој мери. Зораново убиство је пуцањ на демократију, намера да се заустави процес демократизације и модернизације друштва и коренитих економских и социјалних реформи након пада режима Слободана Милошевића. 

Када говоримо о Зорану говоримо о части и интегритету какав није виђен последњих 75 година на политичкој сцени ове земље. О части, зато што је увек изговарао оно што је веровао, а о интегритету, јер је увек радио оно што је говорио. 

Важно је вратити веру и вратити наду. Мислим да Србији предстоје бољи дани. Демократска странка је једина странка која може вратити веру и наду, као и све што је неопходно да живот у Србији буде бољи. 

 


#   Ниш   ДС   Зоран Ђинђић   Миодраг Станковић
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима