Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станковић: Удружена опозиција као алтернатива власти

rssBookmark and Share

Ниш 24.06.2020. Јужна Србија Инфо

- "Коалиција Ниш, мој град" постоји од 2016. године. Формирана је на основу програмских сличности, са циљем да грађани Ниша имају алтернативу власти - каже Миодраг Станковић, бивши председник ГрО Демократске странке у Нишу, одбoрник и члан коалиције "Ниш мој град".

Станковић: Удружена опозиција као алтернатива власти

Саопштење преносимо у целости

Иако су изборни услови били потпуно неравноправни због функционерске кампање на свим нивоима, злоупотребе јавних ресурса, неприступачности медијима али и због вируса короне, успели смо да остваримо трећи по снази резултат за градски парламент, и други по снази у једној градској општини. 

Нишлије које нису задовољне стањем у Нишу и Србији имају своје представнике, то је и био у разлог зашто смо учествовали на овим локалним изборима.

Честитам свим учесницима на овим нефер и недемократским изборима. Требало је прво имати храброст учествовати а потом и снаге изборити се са тешким условима у кампањи. Онима који су освојили довољно гласова за изборни цензус и који ће имати представнике у Скупштини Града Ниша, поручујем, да нас са првим скупштинским заседањем очекује бескомпромисна борба за грађански, европски, демократски Ниш и Србију. 

Многе опозиционе организације нису прешли цензус на изборима који су одржани 21. јуна. Ови избори су показали да само уједињена, јединствена опозиција може у оваквим условима да се супростави аутократској власти. Као таква, борићемо се непрестано за оно што је минимум једног демократској друштва, а то су равноправни и фер услови на изборима. 

Следећи избори на нивоу Србије биће за мање од 2 године што ће доћи јако брзо. Уједињена опозиција Србије може и мора да има свог кандидата за председника Србије. Верујем да сви заједно можемо победимо, а за победу је неопходна борба! Тако нас је учио и Зоран Ђинђић.

 


#   Ниш   ДС   Зоран Ђинђић   Миодраг Станковић   Коалиција Ниш мој град
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима