Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanković: Udružena opozicija kao alternativa vlasti

rssBookmark and Share

Niš 24.06.2020. Južna Srbija Info

- "Koalicija Niš, moj grad" postoji od 2016. godine. Formirana je na osnovu programskih sličnosti, sa ciljem da građani Niša imaju alternativu vlasti - kaže Miodrag Stanković, bivši predsednik GrO Demokratske stranke u Nišu, odbornik i član koalicije "Niš moj grad".

Stanković: Udružena opozicija kao alternativa vlasti

Saopštenje prenosimo u celosti

Iako su izborni uslovi bili potpuno neravnopravni zbog funkcionerske kampanje na svim nivoima, zloupotrebe javnih resursa, nepristupačnosti medijima ali i zbog virusa korone, uspeli smo da ostvarimo treći po snazi rezultat za gradski parlament, i drugi po snazi u jednoj gradskoj opštini. 

Nišlije koje nisu zadovoljne stanjem u Nišu i Srbiji imaju svoje predstavnike, to je i bio u razlog zašto smo učestvovali na ovim lokalnim izborima.

Čestitam svim učesnicima na ovim nefer i nedemokratskim izborima. Trebalo je prvo imati hrabrost učestvovati a potom i snage izboriti se sa teškim uslovima u kampanji. Onima koji su osvojili dovoljno glasova za izborni cenzus i koji će imati predstavnike u Skupštini Grada Niša, poručujem, da nas sa prvim skupštinskim zasedanjem očekuje beskompromisna borba za građanski, evropski, demokratski Niš i Srbiju. 

Mnoge opozicione organizacije nisu prešli cenzus na izborima koji su održani 21. juna. Ovi izbori su pokazali da samo ujedinjena, jedinstvena opozicija može u ovakvim uslovima da se suprostavi autokratskoj vlasti. Kao takva, borićemo se neprestano za ono što je minimum jednog demokratskoj društva, a to su ravnopravni i fer uslovi na izborima. 

Sledeći izbori na nivou Srbije biće za manje od 2 godine što će doći jako brzo. Ujedinjena opozicija Srbije može i mora da ima svog kandidata za predsednika Srbije. Verujem da svi zajedno možemo pobedimo, a za pobedu je neophodna borba! Tako nas je učio i Zoran Đinđić.

 


#   Niš   DS   Zoran Đinđić   Miodrag Stanković   Koalicija Niš moj grad
@demokrate @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima