Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јовановић: Пљачка родитеља наших најмлађих суграђана

rssBookmark and Share

Дивљана 01.12.2014. Нишке Вести, Јужна Србија Инфо

"Буџет родитеља наших најмлађих суграђана који је већ довољно осиромашен додатно притиска дечја установа "Пчелица" која деци нуди аранжмане у Брзећи чија је цена 18.000 динара док дечја установа "Дивљана" зврји празна.

Јовановић: Пљачка родитеља наших најмлађих суграђана

По мени је то чиста патриотска пљачка", каже шеф одборничке групе Уједињених региона Србије у Скупштини Града Ниша, Бранислав Јовановић и додаје да сок у Брзећи кошта 130 динара док у „Дивљани" цена тог истог сока износи свега 30 динара.

Рекао је и да су капацитети празни, а рачун у блокади и поред тога што је Град претходне деценије уложио значајна средства у изградњу и реконструкцију овог и сличних објеката.

"Сви смо слаби на своју децу, па наравно да ће родитељи дати последњи динар да она буду задовољна. Али, молим вас, ово је дил са агенцијама и пљачка народа који једва да има за хлеб. Цена овог седмодневног аранжмана у Брзећи приближна је плати коју примају људи који сервирају храну у „Пчелици". Па, где је ту логика? Треба под хитно дечјем одмаралишту "Дивљана" дати право да попуњава капацитете школском и предшколском децом како новац не би одлазио у безнађе. Не ради се само о уплати од 18.000 динара већ и о новцу који деца треба да понесу да имају за ванпасионску потрошњу. На плате које су смањене 10% сматрам да је то велики издатак", истиче Јовановић.

Он је, као доказ да нишка предузећа пропадају, поред "Дивљане" навео пример нишког аеродрома где су радници у наредном периоду принуђени да пређу на минимална примања.

"Знамо да радници нишког аеродрома прелазе на минималац у наредном периоду са неизвесним завршетком целе те трансформације, иако сматрам да је требало сачекати формирање аеродрома Србије па да се учини покушај да држава финансира одређени број запошљених на нишком аеродрому", закључује Јовановић који је подсетио да нишки аеродром није био у таквој ситуацији за време претходне локалне власти и да је он као народни посланик обезбедио 250.000.000 динара за функционисање овог јавног предузећа.


#   Дивљана   аеродром   Бранислав Јовановић   Пчелица ПУ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима