Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бранислав Јовановић (УРС): Ките се туђим перјем

rssBookmark and Share

17.11.2014.

"Грађани Ниша треба да знају да се ова локална власт константно кити туђим перјем. Има много примера, а само неки од њих су отварање Кардиохиругије коју је већ отворио бивши министар здравља, Зоран Станковић, која је 100 посто финансирана из Националног инвестиционог плана, а требало је урадити само партерно уређење и трафо станице, што је тек сада урађено.

Бранислав Јовановић (УРС): Ките се туђим перјем

Дом младих је финансиран 50 посто из НИП-а, учешћем државе, а педесет посто из Града. Он је већ годинама завршен, а Град није хтео да финансира ни набавку намештаја. То исто важи и за основну школу Бранко Миљковић која је финансирана 50 посто учешћем државе из НИП-а, а 50 посто из Града. Све су то уговори које је бивша локална власт, док су наши министри били у Влади, оставила садашњој власти", каже шеф одборничке групе Уједињених региона Србије у Скупштини Града Ниша, Бранислав Јовановић.

Он је навео да то исто важи и за пројекат уређења улица у центру Ниша који до сада није реализован, а који је потписан преко НИП-а са Градом од стране бивше министарке Верице Калановић.

"Ради се о улицама Косте Стаменковића, Генерала Транијеа, Светозара Марковића, Драгише Цветковића и Душановој улици. То су улице у центру града које су требале да буду финансиране из НИП-а и то је уговор који је остављен овој локалној власти од претходне. Такође се ките туђим перјем и кад су инвестиције и отварање нових радних места у питању. Критиковали су СИЕПУ и субвенције. То исто, како чујемо, раде у Обреновцу преко СИЕПЕ. То смо радили на југу Србије са Грамером у Алексинцу, Леонијем у Дољевцу и Џонсон електриком у Нишу. Све је то нешто на чему смо радили и довели до краја у претходној власти кад су наши министри били у Влади Републике Србије", истиче Јовановић.

Он је подсетио да је у претходних пет година у Нишу урађено чак 600 улица.

"ЈКП Горица има проблем да обележи све те улице које смо ми урадили за овај кратак период, оставили грађанима Ниша и унапредили комуналну инфраструктуру у нашем граду", наглашава Јовановић који додаје да улога политичара није полагање венаца, сечење славских колача и откривање спомен плоча.

"Улога политичара је да што више средстава обезбеди за своју град из Београда не би ли се унапредио квалитет живота. Одличан пример је садашњи градоначелник Крагујевца, Радомир Николић, који се бори да својим ауторитетом обезбеди што више средстава за свој град молећи за помоћ, председника Републике и председника Владе, а не за функције", наглашава Јовановић и додаје:

''Док смо ми били на власти за нишки аеродром сам као народни посланик успео да обезбедим 250 милиона динара. Тада нико није био на минималцу као сада кад се радници боре за егзистенцију и доведени су пред свршен чин. Док се паре одливају на консултантске услуге фирмама у Бриселу које треба да обезбеде наводне инвестиције и отварање нових радних места у нашем граду, ускраћују се елементарна права на живот и опстанак. Дакле, треба сви да штедимо, а не само радници аеродрома", закључује шеф одборничке групе УРС-а у Скупштини Града Ниша.


#   УРС   инвестиције   аеродром   Џонсон електрик   Бранислав Јовановић   критике   градска власт   Радомир Николић   полагање венаца   Бранко Миљковић
@regionisrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима