Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Конституисана локална власт

rssBookmark and Share

Пирот 02.06.2012. Аutor : M.Gajić |

Скупштинску већину у Пироту чине Коалиција за Пирот - УРС, СПС-ПУПС, Демократска странка и Група грађана "Пиротски напредњаци".

Конституисана локална власт

У Скупштини општине Пирот опозицију ће чинити одборници СНС-а, Покрета за Пирот и Пиротске нове снаге.

На седници су избрани председник општине, председник скупштине и чланови општинског већа.

Скупштинска већина у Пироту, коју чини 38 одборника од укупно 56, колико има скупштински сазив, била је помало затечена, када је њихове кандидате за председника општине, скупштине и чланове општинског већа подржало више од 40 одборника.

За председника општине изабран је Владан Васић, који је ту функцију обављао у претходна два мандата.

"Јесте трећи мандат, али ја ћу се понашати као да је први", рекао је Васић. "Даћу све своје знање, енергију и потенцијале на овом послу и надам се да ће се град развијати. Има још доста посла у Пироту, треба завршити започету инфраструктуру, развијати пољопривреду и економске зоне, радити на локалном економском развоју."

На седници су усвојени нови пословник о раду и статут општине.Опозиција је имала највише примедби на измену пословника, по коме је време за дискусију одборника са пет минута скраћено на минут и по. Део опозиције напусти је седницу пре њеног завршетка.

У Пироту је постало готово правило да велики број мандата освајају локалне странке и групе грађана. У нови сазив Скупштине општине Пирот ушле су три групе грађана са укупно 11 одборника, које су формиране непосредно пред изборе. Две групе грађана, најавиле су данас жестоку опозициону борбу у СО Пирот.


#   Пирот   општина   Владан Васић
@kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима