Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konstituisana lokalna vlast

rssBookmark and Share

Pirot 02.06.2012. Autor : M.Gajić |

Skupštinsku većinu u Pirotu čine Koalicija za Pirot - URS, SPS-PUPS, Demokratska stranka i Grupa građana "Pirotski naprednjaci".

Konstituisana lokalna vlast

U Skupštini opštine Pirot opoziciju će činiti odbornici SNS-a, Pokreta za Pirot i Pirotske nove snage.

Na sednici su izbrani predsednik opštine, predsednik skupštine i članovi opštinskog veća.

Skupštinska većina u Pirotu, koju čini 38 odbornika od ukupno 56, koliko ima skupštinski saziv, bila je pomalo zatečena, kada je njihove kandidate za predsednika opštine, skupštine i članove opštinskog veća podržalo više od 40 odbornika.

Za predsednika opštine izabran je Vladan Vasić, koji je tu funkciju obavljao u prethodna dva mandata.

"Jeste treći mandat, ali ja ću se ponašati kao da je prvi", rekao je Vasić. "Daću sve svoje znanje, energiju i potencijale na ovom poslu i nadam se da će se grad razvijati. Ima još dosta posla u Pirotu, treba završiti započetu infrastrukturu, razvijati poljoprivredu i ekonomske zone, raditi na lokalnom ekonomskom razvoju."

Na sednici su usvojeni novi poslovnik o radu i statut opštine.Opozicija je imala najviše primedbi na izmenu poslovnika, po kome je vreme za diskusiju odbornika sa pet minuta skraćeno na minut i po. Deo opozicije napusti je sednicu pre njenog završetka.

U Pirotu je postalo gotovo pravilo da veliki broj mandata osvajaju lokalne stranke i grupe građana. U novi saziv Skupštine opštine Pirot ušle su tri grupe građana sa ukupno 11 odbornika, koje su formirane neposredno pred izbore. Dve grupe građana, najavile su danas žestoku opozicionu borbu u SO Pirot.


#   Pirot   opština   Vladan Vasić
@kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima