Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кривична пријава против бивше председнице општине

rssBookmark and Share

13.06.2013. Autor i Foto: Novosti

Актулено руководство у Куршумлији поднело кривичну пријаву против бивших челника Весне Јаковљевић и Миломира Стојчића, јер су Дејану Милошевићу (УРС) омогућили да мимо закона прима плату док је био у затвору

Кривична пријава против бивше председнице општине

Општинско руководство поднело је кривичну пријаву против бивших функционера, односно Весне Јаковљевић, (ДС), бивше председнице општине, и Миломира Стојчића (СПС), некадашњег председника СО, јер су у 2011. години омогућили тадашњем заменику председника општине, Дејану Милошевићу (УРС), да прима плату и током издржавања четворомесечне затворске казне.

По речима Радољуба Видића, актуелног председника општине(СНС), тиме је прекршен Закон о раду, а причињена и штета општини од 700.000 динара.

- Уколико радник неке установе оде на издржавање затворске казне у трајању од шест месеци, задржава место, али губи сва права из радног односа. Тадашњи функционери потписали су Милошевићу решења о годишњем одмору за три године, као и плаћено одсуство у трајању од 15 дана, што је супротно Закону о раду - каже председник Видић, напомињући да је у овом случају оштећена општина.

Иако потврђује да је покренут судски поступак, бивша председница Весна Јаковљевић каже да се поступак води против пензионисаног референта Радивоја Пантића, пошто је он радио на тим решењима.

- Тачно је да сам потписала решње за одмор Милошевићу, који је на то имао право, али сам решење потписала само за једну годину, док је друго решење у мом одсуству, потписао тадашњи председник Скупштине Миломир Стојчић. Што се тиче плаћеног одсуства, мени је достављено погрешно у чијем се образложењу наводи да су у питању одрађени дани - истиче Јаковљевића.

БИВШИ локални функционер Дејан Милошевић спроведен је на издржавање казне од 1. јула 2011. године, због чега, по речима садашњих челника општине, није могао да добије решење о одмору за 2010. годину, јер је тај одмор по закону морао искористити до краја јуна 2011. године.


#   Весна Јаковљевић   Дејан Милошевић   Закон о раду
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима