Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Krivična prijava protiv bivše predsednice opštine

rssBookmark and Share

13.06.2013. Autor i Foto: Novosti

Aktuleno rukovodstvo u Kuršumliji podnelo krivičnu prijavu protiv bivših čelnika Vesne Jakovljević i Milomira Stojčića, jer su Dejanu Miloševiću (URS) omogućili da mimo zakona prima platu dok je bio u zatvoru

Krivična prijava protiv bivše predsednice opštine

Opštinsko rukovodstvo podnelo je krivičnu prijavu protiv bivših funkcionera, odnosno Vesne Jakovljević, (DS), bivše predsednice opštine, i Milomira Stojčića (SPS), nekadašnjeg predsednika SO, jer su u 2011. godini omogućili tadašnjem zameniku predsednika opštine, Dejanu Miloševiću (URS), da prima platu i tokom izdržavanja četvoromesečne zatvorske kazne.

Po rečima Radoljuba Vidića, aktuelnog predsednika opštine(SNS), time je prekršen Zakon o radu, a pričinjena i šteta opštini od 700.000 dinara.

- Ukoliko radnik neke ustanove ode na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od šest meseci, zadržava mesto, ali gubi sva prava iz radnog odnosa. Tadašnji funkcioneri potpisali su Miloševiću rešenja o godišnjem odmoru za tri godine, kao i plaćeno odsustvo u trajanju od 15 dana, što je suprotno Zakonu o radu - kaže predsednik Vidić, napominjući da je u ovom slučaju oštećena opština.

Iako potvrđuje da je pokrenut sudski postupak, bivša predsednica Vesna Jakovljević kaže da se postupak vodi protiv penzionisanog referenta Radivoja Pantića, pošto je on radio na tim rešenjima.

- Tačno je da sam potpisala rešnje za odmor Miloševiću, koji je na to imao pravo, ali sam rešenje potpisala samo za jednu godinu, dok je drugo rešenje u mom odsustvu, potpisao tadašnji predsednik Skupštine Milomir Stojčić. Što se tiče plaćenog odsustva, meni je dostavljeno pogrešno u čijem se obrazloženju navodi da su u pitanju odrađeni dani - ističe Jakovljevića.

BIVŠI lokalni funkcioner Dejan Milošević sproveden je na izdržavanje kazne od 1. jula 2011. godine, zbog čega, po rečima sadašnjih čelnika opštine, nije mogao da dobije rešenje o odmoru za 2010. godinu, jer je taj odmor po zakonu morao iskoristiti do kraja juna 2011. godine.


#   Vesna Jakovljević   Dejan Milošević   Zakon o radu
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima