Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кривокапић саопштио састав нове црногорске владе, Дритан Абазовић потпредседник

Bookmark and Share

27.11.2020. РТС, Вијести, Јужна Србија Инфо

Мандатар за састав нове владе Црне Горе, Здравко Kривокапић представио је коначан предлог за састав будуће црногорске владе.

Фото: Влада ЦГ
Фото: Влада ЦГ

Кривокапић је саопштио да се определио да имам једног потпредседника и то Дритана Абазовића. Он је саопоштио и имена предложених министара:

За министра одбране предложена је Оливера Ињац, министра унутрашњих послова Сергеј Секуловић, министра вањских послова Ђорђе Радуловић, министра финансија и социјалног старања Милојко Спајић, министра просвете, науке, културе и спорта Весна Братић, министра здравља Јелена Боровинић Бојовић, министра економског развоја Јаков Милатовић, министра капиталних инвестиција Младен Бојанић, министра јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић, министра екологије урбанизма и просторног планирања Ратко Митровић министра пољоприведе, шумарства и водопривреде Александар Стијовић и за министра правде и мањинских права Владимир Лепосавић.

"Влада која није ни стартовала, а највише критикована. Више се бавило именима, него визијом будућности Црне Горе", рекао је Kривокапић.

Кривокапић је позвао све да помогну да се заједнички дође до најбоље решења јер је то, како каже, важно за све грађане Црне Горе. 

Kривокапић је рекао да ће Скупштина имати програм и предлог састава нове Владе, а седница на којој ће се посланици о њој изјаснити заказана је за 2. децембар.

Коментара: 0


#   Црна Гора   Весна Братић   Здравко Кривокапић   Влад Црне Горе   Дритан Абазовић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима