Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Krivokapić saopštio sastav nove crnogorske vlade, Dritan Abazović potpredsednik

Bookmark and Share

27.11.2020. RTS, Vijesti, Južna Srbija Info

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić predstavio je konačan predlog za sastav buduće crnogorske vlade.

Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

Krivokapić je saopštio da se opredelio da imam jednog potpredsednika i to Dritana Abazovića. On je saopoštio i imena predloženih ministara:

Za ministra odbrane predložena je Olivera Injac, ministra unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministra vanjskih poslova Đorđe Radulović, ministra finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministra prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministra zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministra ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministra kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministra javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ministra ekologije urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović ministra poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i za ministra pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

"Vlada koja nije ni startovala, a najviše kritikovana. Više se bavilo imenima, nego vizijom budućnosti Crne Gore", rekao je Krivokapić.

Krivokapić je pozvao sve da pomognu da se zajednički dođe do najbolje rešenja jer je to, kako kaže, važno za sve građane Crne Gore. 

Krivokapić je rekao da će Skupština imati program i predlog sastava nove Vlade, a sednica na kojoj će se poslanici o njoj izjasniti zakazana je za 2. decembar.

Komentara: 0


#   Crna Gora   Vesna Bratić   Zdravko Krivokapić   Vlad Crne Gore   Dritan Abazović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima