Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poslanici u Crnoj Gori izglasali nepoverenje Vladi Zdravka Krivokapića

Bookmark and Share

04.02.2022. RTS, Južna Srbija Info

Poslanici u Skupštini Crne Gore su, na predlog koalicije "Crno na bijelo" i opozicije, nakon višesatne rasprave izglasali nepoverenje Vladi Crne Gore koju vodi premijer Zdravko Krivokapić.

Poslanici u Crnoj Gori izglasali nepoverenje Vladi Zdravka Krivokapića

Glasala su 54 poslanika, od kojih su 43 bila "za" nepoverenje, a 11 "protiv", objavio je predsednik Skupštine Aleksa Bečić i objavio da je time izglasano nepoverenje 42. Vladi Crne Gore.

Za izglasavanje nepoverenja bio je neophodan najmanje 41 glas poslanika. 

Rasprava poslanika trajala je više od pet sati. Po završetku rasprave poslanici Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP) i Pokreta za promjene (PzP) su napustili salu. 

Uoči početka sednice skupštinsku salu su napustili predsednik Vlade Zdravko Krivokapić i većina ministara.

Predlog za izglasavanje nepoverenja Vladi potpisao je 31 poslanik opozicije i koalicije "Crno na bijelo", na čiji predlog se sednica i održava.

Ranije danas poslanici crnogorske skupštine nisu usvojili dnevni red, zbog čega i nisu raspravljali o Vladinom Predlogu za skraćenje mandata parlamentu.

Na jučerašnjoj sednici, zakazanoj na zahtev premijera Zdravka Krivokapića kako bi se sa funkcije potpredsednika Vlade razrešio Dritan Abazović, poslanici nisu usvojili dnevni red tako da se o razrešenju Abazovića nije raspravljalo.

Vlada Zdravka Krivokapića je izdržala je tačno 14 meseci. Izglasana je u Skupštini 4. decembra, 2020. godine, nakon sporazuma koalicije okupljene oko Demokratskog fronta, Ure i Demokrata, a posle pobede na izborima 30. avgusta 2020. čime je praktično prekinuta tridesetogodišnja vladavina DPS-a Mila Đukanovića.  


#   Crna Gora   Zdravko Krivokapić   Vlada Crne Gore
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima