Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЛДП напуштају посланици и читави одбори

rssBookmark and Share

05.11.2012.

Након напуштања ЛДП-а од стране групе нишких одборника и други одбори су пошли тим путем.
Наша редакција дошла је до групне оставке првог одбора ЛДП-а из Лучана

ЛДП напуштају посланици и читави одбори
Члановима странке, Председништву, члановима ГО и Председнику партије

Поштовани грађани и грађанке ове земље, поштовани грађани Драгачева

Обраћамо Вам се овим писмом, потпуно свесни његове тежине и последица које ће изазвати унутар Либерално демократске партије. Обраћамо се свима Вама који сте све ове године остали доследни изворним идејама Либерално демократске партије и који никада нисте пристали да одступите у својим ставовима, увек остајући верни једино идеји која је данас грубо погажена од стране руководства наше странке.

Сведоци смо у последње време да се начела демократије грубо крше управо од оних који би ту демократију требало први да бране. Уместо да одмах након изборног неуспеха буде сазвана седница ГО на којој ће се расправљати о одговорности за изборне резултате, наредних 6 месеци се избегава та иста одговорност, остављајући при томе Либерално демократску партију као једину политичку партију која након одржаних избора није одржала Главни одбор.

Када је коначно пре пар дана Главни одбор и одржан, постајемо сведоци чињенице да су они најодговорнији за изборни дебакл и остајање испод цензуса у Београду награђени напредовањем у странци, док са друге стране поједини чланови ГО ЛДПа нису у могућности чак ни да јавно, пред органима партије, изнесу своје мишљење. Претпоставите, у срцу либерализма, они се бришу са спискова као неподобни говорници. Јер ко су они за врх ЛДП ако мисле другачије. Можда бабе како су својевремено називали истинску хероину демократије, Весну Пешић. То само говори о степену бахатости и аутизма оних који са либерално идејом, идејом слободе и демократије немају више никаквих додирних тачака.. И то је де фацто само завршни ударац либерализму унутар једне политичке партије.

Оно што треба да знају грађани ове земље је да је то само врх леденог брега, стања у коме се наша партија данас налази, а вољом опет руководства странке. Јер како дефинисати партију у којој је централном изборном штабу у току изборне кампање битан само број сигурних гласова, партију у којој се локалним одборима намеће какву ће кампању водити на друштвеним мрежама, партију у којој локални одбори у Србији па и наш немају право ни на сопствене финансијске подрачуне иако је Законом о финансирању политичких партија остављена та могућност. Како назвати ситуацију да већина чланова сопствено и из свог џепа финансира рад општинских одбора верујући у идеју, док се руководство размеће новцем и луксузним путовањима. И у којој је напредовање загарантовано искључиво онима који лепше похвале ново одело вође.

Како објаснити одлазак Николе Самарџића, Бранислава Лечића, Биљане Србљановић, Весне Пешић, Ненада Прокића и осталих интелектуалаца који су заједно са нама градили ову идеју.

Никако другачије него као разлаз са онима у ЛДПу који по нашој идеји свакодневно газе.

Наговештај коалиције са Социјалистичком партијом Србије, амнестија поступака Демократске странке и њених лидера, подршка толико оспореном Закону о информисању уз подршку реформе судства, недостатак оштре опозиционе борбе против корупције која је захватила све поре друштва представља прави показатељ погубности политике коју данас спроводи врх наше странке.

А последњи ГО је само кап која је прелила одавно напуњену чашу.

Управо зато што смо постали свесни да никакве вредности унутар наше партије данас више не постоје, при чему се највиши функционери и даље понашају као да се ништа не догађа и да је све у најбољем реду, сматрамо јединим исправним да се за идеје због којих смо и ушли у ЛДП наставимо борити овога пута ван ЛДПа. С тога, подносимо безусловне оставке на наше функције у ОО ЛДП Лучани, али никада и на идеје због којих смо од почетка били ту.



#   ЛДП   главни одбор
@ldp @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима