Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

LDP napuštaju poslanici i čitavi odbori

rssBookmark and Share

05.11.2012.

Nakon napuštanja LDP-a od strane grupe niških odbornika i drugi odbori su pošli tim putem.
Naša redakcija došla je do grupne ostavke prvog odbora LDP-a iz Lučana

LDP napuštaju poslanici i čitavi odbori
Članovima stranke, Predsedništvu, članovima GO i Predsedniku partije

Poštovani građani i građanke ove zemlje, poštovani građani Dragačeva

Obraćamo Vam se ovim pismom, potpuno svesni njegove težine i posledica koje će izazvati unutar Liberalno demokratske partije. Obraćamo se svima Vama koji ste sve ove godine ostali dosledni izvornim idejama Liberalno demokratske partije i koji nikada niste pristali da odstupite u svojim stavovima, uvek ostajući verni jedino ideji koja je danas grubo pogažena od strane rukovodstva naše stranke.

Svedoci smo u poslednje vreme da se načela demokratije grubo krše upravo od onih koji bi tu demokratiju trebalo prvi da brane. Umesto da odmah nakon izbornog neuspeha bude sazvana sednica GO na kojoj će se raspravljati o odgovornosti za izborne rezultate, narednih 6 meseci se izbegava ta ista odgovornost, ostavljajući pri tome Liberalno demokratsku partiju kao jedinu političku partiju koja nakon održanih izbora nije održala Glavni odbor.

Kada je konačno pre par dana Glavni odbor i održan, postajemo svedoci činjenice da su oni najodgovorniji za izborni debakl i ostajanje ispod cenzusa u Beogradu nagrađeni napredovanjem u stranci, dok sa druge strane pojedini članovi GO LDPa nisu u mogućnosti čak ni da javno, pred organima partije, iznesu svoje mišljenje. Pretpostavite, u srcu liberalizma, oni se brišu sa spiskova kao nepodobni govornici. Jer ko su oni za vrh LDP ako misle drugačije. Možda babe kako su svojevremeno nazivali istinsku heroinu demokratije, Vesnu Pešić. To samo govori o stepenu bahatosti i autizma onih koji sa liberalno idejom, idejom slobode i demokratije nemaju više nikakvih dodirnih tačaka.. I to je de facto samo završni udarac liberalizmu unutar jedne političke partije.

Ono što treba da znaju građani ove zemlje je da je to samo vrh ledenog brega, stanja u kome se naša partija danas nalazi, a voljom opet rukovodstva stranke. Jer kako definisati partiju u kojoj je centralnom izbornom štabu u toku izborne kampanje bitan samo broj sigurnih glasova, partiju u kojoj se lokalnim odborima nameće kakvu će kampanju voditi na društvenim mrežama, partiju u kojoj lokalni odbori u Srbiji pa i naš nemaju pravo ni na sopstvene finansijske podračune iako je Zakonom o finansiranju političkih partija ostavljena ta mogućnost. Kako nazvati situaciju da većina članova sopstveno i iz svog džepa finansira rad opštinskih odbora verujući u ideju, dok se rukovodstvo razmeće novcem i luksuznim putovanjima. I u kojoj je napredovanje zagarantovano isključivo onima koji lepše pohvale novo odelo vođe.

Kako objasniti odlazak Nikole Samardžića, Branislava Lečića, Biljane Srbljanović, Vesne Pešić, Nenada Prokića i ostalih intelektualaca koji su zajedno sa nama gradili ovu ideju.

Nikako drugačije nego kao razlaz sa onima u LDPu koji po našoj ideji svakodnevno gaze.

Nagoveštaj koalicije sa Socijalističkom partijom Srbije, amnestija postupaka Demokratske stranke i njenih lidera, podrška toliko osporenom Zakonu o informisanju uz podršku reforme sudstva, nedostatak oštre opozicione borbe protiv korupcije koja je zahvatila sve pore društva predstavlja pravi pokazatelj pogubnosti politike koju danas sprovodi vrh naše stranke.

A poslednji GO je samo kap koja je prelila odavno napunjenu čašu.

Upravo zato što smo postali svesni da nikakve vrednosti unutar naše partije danas više ne postoje, pri čemu se najviši funkcioneri i dalje ponašaju kao da se ništa ne događa i da je sve u najboljem redu, smatramo jedinim ispravnim da se za ideje zbog kojih smo i ušli u LDP nastavimo boriti ovoga puta van LDPa. S toga, podnosimo bezuslovne ostavke na naše funkcije u OO LDP Lučani, ali nikada i na ideje zbog kojih smo od početka bili tu.



#   LDP   glavni odbor
@ldp @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima