Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Љубић из Дољевца освојио 65 одсто гласова

rssBookmark and Share

10.05.2012. Ивана Мастиловић Јаснић

Изборна листа “Горан Љубић Међарац - Уједињени региони Србије” освојила је у Дољевцу 64,5 одсто гласова, што је највише кад се узме у обзир цела територија Србије. Горан Љубић, носилац листе, на тај начин освојио је трећи мандат на месту председника општине Дољевац.

Горан Љубић Међарац
Горан Љубић Међарац

На листи најзначајних ствари које је урадио у мандату, Љубић истиче довођење “Борал алумињума” и инвестицију вредну 55 милиона евра, као и 102 милиона евра уложених у инфраструктуру, чишћење канала, школе, домове здравља.

- Све што сам обећао ја сам и урадио. Овако убедљива победа резултат је рада у претходне четири године. Уз то, редовно разговарам с људима, на њиховом нивоу, не заборављам одакле сам дошао и не глумим великог господина - наводи за “Блиц” нови-стари председник општине Дољевац.

Он тврди да је своју оставку оверио на 24 месеца и да ће је поднети уколико не испуни неке од зацртаних циљева.

- У последњих годину дана смањили смо незапосленост за 15 процената и сада имамо 27 одсто људи без посла. Ако у наредне две године тај проценат не спустимо на 14, што је европски просек - поднећу оставку - каже Љубић који истовремено истиче да велику заслугу за успех има УРС, јер само после годину дана сарадње Региони и Динкић су испунили све што су обећали.

- Од 12.500 људи који су изашли, за Динкића је гласало 6.100, а за Станковића 5.100. То су сјајни резултати и показују како смо радили - наводи Љубић.

Он објашњава да би, уколико настави да ради истим темпом и квалитетом, на следећим изборима могао да освоји и преко 80 процената гласова, што је и овога пута био случај у појединим селима.

Међутим, Љубић намерава да се пре тога повуче из политике и посвети приватној фирми на чијем је челу последњих 20 година и у којој запошљава 100 људи.



#   незапосленост   председник општине   без посла
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима