Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Меморијални турнир у баскету “Др Зоран Ђинђић“

rssBookmark and Share

Ниш 08.10.2018. Јужна србија Инфо

У организацији Градског одбора Демократске странке у Нишу одигран је турнир у баскету, у част “др Зорана Ђинђића“. На турниру је учествовало 33 одбора Демократске странке из југоисточне Србије.

Меморијални турнир у баскету “Др Зоран Ђинђић“

Турнир је посвећен младим људима и подсећању на реформатора и визионара Зорана Ђинђића. Млади су потенцијал и будућност ове земље и покојни премијер је често понављао да су они наша највећа вредност. Турнир је организован у оквиру обележавања 5-октобарских промена у Србији. Тим поводом изјаве су дали председник Демократске странке Зоран Лутовац и председник Градског одбора ДС Ниш Миодраг Станковић.

“Окупили смо се данас у Нишу на један спортски дан, такмичење у кошарци, како бисмо обележили  5. октобар и сетили се Зорана Ђинђића. Петог октобра су се десиле промене, које су биле велика нада за Србију. Многи покушавају да тај датум омаловаже и другачије интерпретирају. Народ је тада изашао да брани своју изборну вољу и искаже незадовољство свим оним што се до тада у Србији дешавало. То је један велики историјски догађај. Убиство Зорана Ђинђића је био пуцањ у оно што је требало даље да се дешава у Србији, а то су суштинске промене, које би Србију учиниле једном демократском и нормалном државом. Нажалост, атентат је то спречио. Ми се сада поново налазимо у ситуацији да морамо да се боримо за елементарне демократске вредности. Отуда и идеја за окупљањем, као што смо се данас окупили на терену због кошарке, тако смо се у Савез окупили, како бисмо те вредности ставили у први план и како би Србија најзад постала нормална демократска држава“ – изјавио је Зоран Лутовац, председник Демократске странке.  

„Меморијални турнир у баскету др Зоран Ђинђић у Нишу је постао традиција. На данашњем турниру учествују 33 екипе из Србије. Желимо да једним оваквим турниром мотивишемо младе људе да се активно баве политиком. Зоран Ђинђић је за време свог живота највећу пажњу поклањао пре свега младим људима. Без младих људи нису могуће промене. Данашњи скуп шаље поруку власти али и грађанима да ће град Ниш ускоро бити град наде и великих промена, а не град безнађа, какав је данас. У Нишу и Србији сиромаштво је све веће и ми желимо да се то промени. То није могуће без ангажовања младих људи. Управо овај турнир шаље једну такву поруку“ – закључио је Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу. 

 

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   Зоран Ђинђић   Миодраг Станковић   баскет   Турнир у баскету   5. октобар   Зоран Лутовац   Турнир Др Зоран Ђинђић
@demokrate @Mikica_S @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима