Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Memorijalni turnir u basketu “Dr Zoran Đinđić“

rssBookmark and Share

Niš 08.10.2018. Južna srbija Info

U organizaciji Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu odigran je turnir u basketu, u čast “dr Zorana Đinđića“. Na turniru je učestvovalo 33 odbora Demokratske stranke iz jugoistočne Srbije.

Memorijalni turnir u basketu “Dr Zoran Đinđić“

Turnir je posvećen mladim ljudima i podsećanju na reformatora i vizionara Zorana Đinđića. Mladi su potencijal i budućnost ove zemlje i pokojni premijer je često ponavljao da su oni naša najveća vrednost. Turnir je organizovan u okviru obeležavanja 5-oktobarskih promena u Srbiji. Tim povodom izjave su dali predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i predsednik Gradskog odbora DS Niš Miodrag Stanković.

“Okupili smo se danas u Nišu na jedan sportski dan, takmičenje u košarci, kako bismo obeležili  5. oktobar i setili se Zorana Đinđića. Petog oktobra su se desile promene, koje su bile velika nada za Srbiju. Mnogi pokušavaju da taj datum omalovaže i drugačije interpretiraju. Narod je tada izašao da brani svoju izbornu volju i iskaže nezadovoljstvo svim onim što se do tada u Srbiji dešavalo. To je jedan veliki istorijski događaj. Ubistvo Zorana Đinđića je bio pucanj u ono što je trebalo dalje da se dešava u Srbiji, a to su suštinske promene, koje bi Srbiju učinile jednom demokratskom i normalnom državom. Nažalost, atentat je to sprečio. Mi se sada ponovo nalazimo u situaciji da moramo da se borimo za elementarne demokratske vrednosti. Otuda i ideja za okupljanjem, kao što smo se danas okupili na terenu zbog košarke, tako smo se u Savez okupili, kako bismo te vrednosti stavili u prvi plan i kako bi Srbija najzad postala normalna demokratska država“ – izjavio je Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke.  

„Memorijalni turnir u basketu dr Zoran Đinđić u Nišu je postao tradicija. Na današnjem turniru učestvuju 33 ekipe iz Srbije. Želimo da jednim ovakvim turnirom motivišemo mlade ljude da se aktivno bave politikom. Zoran Đinđić je za vreme svog života najveću pažnju poklanjao pre svega mladim ljudima. Bez mladih ljudi nisu moguće promene. Današnji skup šalje poruku vlasti ali i građanima da će grad Niš uskoro biti grad nade i velikih promena, a ne grad beznađa, kakav je danas. U Nišu i Srbiji siromaštvo je sve veće i mi želimo da se to promeni. To nije moguće bez angažovanja mladih ljudi. Upravo ovaj turnir šalje jednu takvu poruku“ – zaključio je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu. 

 


#   Niš   DS   Zoran Đinđić   Miodrag Stanković   basket   Turnir u basketu   5. oktobar   Zoran Lutovac   Turnir Dr Zoran Đinđić
@demokrate @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima