Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловићки Батко није дао да уђе у Босилеград?

rssBookmark and Share

Босилеград 08.04.2016. Танјуг

Председник општине Босилеград Владимир Захаријев негира да је блокирао пут са групом грађана и зауставио потпредседницу СНС и министарку инфраструктуре Зорану Михајловић, која је са својим сарадницима долазила у посету месту.

Зорана Михајловић, Танјуг
Зорана Михајловић, Танјуг

Према наводима српских новинских агенцијqа, Захаријев, у крају познат и као Батко-Влатко, је са присталицама зауставио колону возила на улазу у Босилеград где се налази пумпа, чија је приватизација спорна, и затражио од Зоране Михајловић, која је и потпредседница владе, да обезбеди снадбевање нафтом за ту општину.

Отказане посете Сурдулици и Врању
Из кабинета потпредседнице владе и минитсарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић нешто после поднева је сапштено је да се њена данашња посета Сурдулици и Врању отказује.

Михајловић му је рекла да судске одлуке морају да се поштују и позвала га да престане са блокадом и да се повинује одлуци суда.

Она је позвала Захаријева, који је бивши члан ДСС, а сад има своју странку Природни покрет, да не блокира улаз у Босилеград и да не прави "гето" од тог места.

"Немојте да се заклањате и нарушавате однос између Срба и Бугара, који је иначе добар", рекла је Михајловић.

Она је навела да ће се ситуација везана за приватизацију пумпе решити, али да Захаријев мора да поштује законе и да се не меша у судске одлуке, зарад, како је рекла, политичке каријере.

Захаријев је министарки рекао да није имао намеру да блокира пут, али да је желео да разговара са њом, као представницом владе, и да је она могла да прође са својим сарадницима да је то желела.

Предузетник Стефан Костов купио је општинску пумпу на лицитацији, али му општина Босилеград није дозволила да уђе у посед.

Након одлуке суда, пумпи је искључена струја и отежано је снадбевање горивом свих јавних служби у Босилеграду.

Захаријев се на моменте препирао са Михајловић, њој је упутио комплименте, али, рекао је, својим телом ће блокирати пут све док проблем не буде решен.

Заустављање потпредседнице владајуће партије и министарке у Влади свакако је необичан чин, али неоибично понашање и није страно Захаријеву, сведоче бројни видео клипови на Јутјуб каналу.

Владимир Захаријев

ЗАХАРИЈЕВ: НИЈЕ БИЛО БЛОКАДЕ

Председник Босилеграда Захаријев негирао је саопштењем да је било блокаде. Захаријев је рекао Бети да је са групом грађана чекао поред пута да Михајловић, која је потпредседница Владе дође како би, ако жели разговарали о проблемима са продајом бензинске пумпе и снабдевању нафтом те општине.

"Када су стигли у колони возила, стали су и Михајловић је изашла и рекла нам да закон мора да се поштује", рекао је он додавши да је потом Михајловић отишла у страначке просторије па у центар Босилеграда на предизборни суп.

Захаријев је навео и да "није било никаве блокаде пута" што се може видети и на телевизијским снимцима, а да иза свега стоје функционери СНС из Врања који мисле да ће тим да добију изборе.


#   СНС   Босилеград   ДСС   Зорана Михајловић   Владимир Захаријев   седница Владе   Стефан Костов
@sns_srbija @dsscentar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима