Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Након Љубићеве оставке, локални избори у Дољевцу 16. децембра

rssBookmark and Share

Дољевац 28.10.2018. Јужна Србија Инфо

На основу Закона о локалним изборима и Закона о локалној самоуправи, председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић донела је данас одлуку о расписивању избора за одборнике скупштина општина Дољевац, Лучани, Кула и Кладово за 16. децембар ове године.

Фото: Белами
Фото: Белами

Одлука о расписивању избора у овим локалним самоуправама ступа на снагу даном објављивања у „Службеном гласнику“, када почињу да теку и рокови за обављање изборних радњи.

Љубићева оставка - разлог за расписивање избора у општини Дољевац

Горан Љубић звани Међарац, 11. октобра на 14. седници СО Дољевац, поднео је оставку на то место, због како каже "провере" расположења бирача у тој општини, удаљеној 22 километра од Ниша.

Како Љубић објашњава, "тај мој чин свакако не значи и напуштање политике, већ само начин да се провери изборна воља гласача у тој општини". Он додаје како му је досадила стална прозивка опозиције, посебно одборника Ненада Стојиљковића, некадашњег члана СНС-а, потом одборника "Двери",

Горан Љубић практично је на челу ове општине од 2004. године. Као бивши члан "Региона", 2016. је приступио напредњацима. 

Са друге стране, одборник Стојиљковић каже, како је Љубићево објашњење да подноси оставку "због њега", фарса и да не види какву ће корист имати грађани дољевачке општине од превремних избора, као и да не верује да ће они бити расписани када и у Лучанима.

Стојиљковић, као бивши први човек напредњака у Дољевцу, напустио је СНС након доласка Љубића у њихове редове.

Коментара: 1


#   Маја Гојковић   Дољевац   Горан Љубић   Скупштина Србије   локални избори   расписивање избора
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    kuku nama s vama, 28.10.2018.:
    To može samo kod nas, podnesi ostavku i ponovo se kandiduj, pa opet sledeće godine, pa opet one tamo.Ne bato, jesi podneo ostavku, skloni se, a ne ti od državnih para ispituješ poverenje građana svake druge godine, jer si tako u mogućnosti??? Jadna si i tužna državo moja!!!!


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима